2024.04.23, Kedd
Teljes Kelenföld P+R parkolója, 1500 autónak van hely
MTI

Teljes Kelenföld P+R parkolója, 1500 autónak van hely

MTI

2017.01.31. 15:43 - Antal Zsófia

A 4-es metró kelenföldi végállomásánál átadták a negyedik, egyben utolsó P+R parkolót, mely kedd délután egy órától ingyenesen igénybe vehető.

Hirdetés

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a kelenföldi P+R parkolók projektzáró rendezvényén elmondta: az utolsó P+R parkoló a MÁV használaton kívüli vágányainak helyén 11 hónap alatt készült el. Az új parkolót összekapcsolták az aluljáróval, új közvilágítási rendszert építettek ki, valamint térfigyelő kamerákat is elhelyeztek.

fotó: MTI

A négy parkoló létesítése több mint négymilliárd forintba került közel százszázalékos európai uniós támogatás mellett. Az új 500 férőhellyel együtt már mintegy 1500 parkolóhely áll az autósok rendelkezésére.

A főpolgármester-helyettes emlékeztetett, hogy a 4-es metróberuházás legfőbb indítéka a belváros autós forgalmának csillapítása volt, s ez nem megy P+R parkolók építése nélkül, hiszen itt lehet lerakni az autót, hogy tömegközlekedéssel folytassuk az utat. Jelenleg Budapesten mintegy 5000 férőhellyel működnek P+R parkolók, a tervek szerint ez a szám közel a kétszeresére nő majd a ciklus végére. A metró végállomásánál lévő P+R parkolók maximális kihasználtsággal üzemelnek - jegyezte meg Szeneczey Balázs.

közlekedésfejlesztésMi épül?parkolókKelenföld

Hírlevél

Hirdetés