2024.03.28, Csütörtök
Megduplázhatja látogatószámát a megújuló Körösvölgyi Állatpark
kirandulastippek.hu

Megduplázhatja látogatószámát a megújuló Körösvölgyi Állatpark

MTI

2017.02.07. 09:19 - Antal Zsófia

A Körös-Maros Nemzeti Park szarvasi látogatóközpontja 330 millió forintból kap új épületeket, kifutókat az állatoknak, és rendbe teszik a területen található Anna-parkot is.

Hirdetés

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében több mint háromszázmillió forintból fejlesztik a szarvasi Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkot - jelentette be Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára.

Tirják László, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság vezetője kifejtette: a 330 millió forintos támogatásból rendbe teszik a 22 hektáros Anna-parkot, létrehoznak egy lombkorona-sétányt, valamint egy foglalkoztató épületet, amely erdei iskolák és nyári természetvédelmi táborok számára biztosít helyszínt. Új parkolókat is kialakítanak.

Körülbelül 75 millió forintból új kiállítás jön létre a látogatóközpontban. Felépítenek egy nemzeti parki boltot is, ahol a nemzeti park saját feldolgozott termékeit, mézeket, sajtokat árulnak majd. Emellett fejlesztik az állatparkot is, többek között ürge kifutót, nyírfajd bemutatót alakítanak ki, és Csehországból hoznak két jávorszarvast. E fajból Magyarországon csak egyetlen példány él - jegyezte meg Tirják László, aki úgy véli, a beruházások révén megduplázható a látogatóközpont jelenlegi évi 20 ezer fős látogatószáma.

A fejlesztést idén nyáron kezdik és várhatóan két év alatt fejezik be. A Körösvölgyi Állatpark 2014-ben nyílt meg, 45 állatfaj bemutatóhelye. Itt található a Kárpát-medencei vadon élő állatok legnagyobb gyűjteménye.

Mi épül?látogatóközpontGINOPökoturizmusSzarvas

Hírlevél

Hirdetés