2024.04.25, Csütörtök
A Colas Alterra végzi el a Liget Budapest miatt szükséges közműátépítést
iho.hu

A Colas Alterra végzi el a Liget Budapest miatt szükséges közműátépítést

ted.europa.eu

2017.05.05. 09:40 - Antal Zsófia

Három trolibuszjárat felső vezetékét, valamint egy vízvezetéket is át kell helyezni rövid időn belül. A munkát a Városligeti Színház, a Dózsa György úti mélygarázs és a Néprajzi Múzeum építése indokolja.

Hirdetés

A Liget Budapest projekt építkezései trolivezeték- és közműátépítést vonnak maguk után: a Dózsa György út mellett épül meg egy mélygarázs, a Városligeti Színház és a Néprajzi Múzeum, így ezeket az építési helyeket fel kell szabadítani. Az átépítés a Liget Budapest Projekthez hasonlóan a Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. beruházásában történik, a kivitelezést pedig nettó 1,3 milliárd forintból a Colas Alterra Zrt. végzi el.

Mindez a BKV járatai közül a 74-es, a 75-ös és a 79-es trolibusz útvonalát érinti, ezért az említett járatokat áthelyezik az Ajtósi Dürer sorra és a Dózsa György útra. A 600V-os új felsővezeték hálózatot a Colas Alterra 6100 folyóméteren építi ki. A trolik közül csak az Állatkerti körúton és a Zichy Mihály úton közlekedő járat marad meg eredeti útvonalán.

A trolin kívül a Városliget területén, az Ajtósi Dürer sorral párhuzamosan egy 800 mm-es vízvezeték is áthalad, melyet szintén kihelyeznek az Ajtósi Dürer sorra. Az eredeti vezeték részleges elbontása után a Colas Alterra egy 400 mm átmérőjű vezetéket épít a Dózsa György út és a Hungária körút között, 612 folyóméteren.

 

Több tényező is sürgeti a munkát

A vízgerinc építési munkákat a Vízművek Zrt. nyilatkozata alapján június 30-ig be kell fejezni. Ennek oka, hogy a 2017-es vizes világbajnokság egyik helyszíne a Városligeti műjégpálya, és a rendezvény megkezdésétől az események lezárásáig útépítési munka nem végezhető a környéken.

A kivitelezésnek további szigorú határidőt ad, hogy a Liget Budapest projekt ütemterve szerint 2017 őszén már megkezdődik a Városligeti Színház és a Dózsa György úti mélygarázs építése, így addigra a trolik áthelyezésének is meg kell történnie.

közlekedésfejlesztésColas Alterra Zrt.AktuáliscsatornaépítésLiget Budapest ProjektVárosliget

Hírlevél

Hirdetés