2024.03.28, Csütörtök
A Hunép építi Kelet-Magyarország legnagyobb irodaházát
realista.hu

A Hunép építi Kelet-Magyarország legnagyobb irodaházát

realista.hu

2017.05.30. 12:13 - Antal Zsófia

Debrecenben épül fel az ötemeletes Forest Offices, amely LEED Gold minősítésre hajt és 22 ezer négyzetméternyi irodateret kínál majd.

Hirdetés

Forest Offices Debrecen néven A kategóriás irodaház épül a Tüzér utca 4-6-ban, azaz a városközponttól 10 percre, zöld környezetben. 22 ezer négyzetméterével Kelet-Magyarország legnagyobb méretű irodaházának számít majd. Az épületet a Bord Építész Stúdió tervezi, a kivitelezést pedig a Hunép Zrt. végzi.

A három külön szárnyból álló, öt emeletes komplexum környezetbarát megoldásokkal, világos belső terekkel, zöldtetővel és a LEED Gold minősítésének megfelelő, hatékonyságra fókuszáló megoldásokkal kerül megépítésre, s kétszáz felszíni, illetve mélygarázsbeli parkolóhelyet is kapcsolnak hozzá.

kép: colliers.com

A területre még 2016-ban közbeszerzést írt ki a Civisház Zrt., amely akkoriban 13 ezer négyzetméteres irodaházban gondolkodott. Most a projekt nagyságrendjét a Nagyerdei Stadion volumenéhez hasonlítják. A várhatóan 2018 III. negyedévében átadásra kerülő épület bérbeadását, zöld minősítését és projekttanácsadási munkáit a Colliers International végzi. Az impozáns épületkomplexumot spekulatív fejlesztésként a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. telephelyén építik meg, amely 2500 új munkahelyet jelent majd az SSC szektorban. Az irodaháznak 4000 négyzetméterre már most előszerződése van egy amerikai szoftverfejlesztő céggel.

 

Már a másodlagos városok is egyértelműen labdába rúghatnak

„Debrecen iránt egyre nagyobb a kereslet az SSC piacon, 2017 februárjában nyertük el ebben a kategóriában az „Év feltörekvő városa” címet egy varsói nemzetközi konferencián” – idézte Papp Lászlót, Debrecen polgármesterét a projektről beszámoló realista.hu.

„Büszkék vagyunk rá, hogy lehetőségünk van egy, a másodlagos városokban egyelőre egyedülálló spekulatív irodafejlesztés megvalósításában együttműködni Debrecennel. Regionálisan egyre erősödik az a trend, hogy a nemzetközi szolgáltatók már nem kizárólag a fővárosokban képzelik el központjaikat” – tette hozzá Ecsődi Miklós a Colliers International iroda bérbeadási üzletágának társigazgatója.

Galéria

Hunép Zrt.Mi épül?Debreceniroda

Hírlevél

Hirdetés