2024.03.29, Péntek
A külföldi hallgatók megduplázására hajt a megújuló pécsi gyógyszerész kar
pte.hu

A külföldi hallgatók megduplázására hajt a megújuló pécsi gyógyszerész kar

magyarepitok.hu, MTI

2017.05.26. 11:15 - Antal Zsófia

A felsőoktatási intézmény két épülete többek között új termekkel és laboratóriumokkal bővül a most indult fejlesztés során, mely a Modern városok program része.

Hirdetés

Megkezdődött a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának (PTE-GYTK) 450 millió forintos átfogó fejlesztése - közölte a felsőoktatási intézmény pénteken. A fejlesztés során új laboratóriumokkal, modern eszközparkkal, oktatási helyiségekkel, közösségi terekkel gazdagodik a kar - idézték Perjési Pál dékánt, aki szerint az intézmény méltó helyszíne lesz a magyar és angol nyelvű, valamint a tervezett német nyelvű gyógyszerészképzésnek.

A beruházást a budapesti B Build&Trade Kft. kivitelezi négy ütemben. A felújítás első és második üteme a Rókus utcai épület 400 négyzetméterét, a harmadik és negyedik ütem a K épület összesen több mint 1200 négyzetméterét érinti.

Jelenleg 150 külföldi és 170 magyar hallgató tanul a karon, amely – akárcsak az egyetem többi része – 2020-ig a külföldi hallgatói létszám megduplázását vállalta. „Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy ebből a beruházásból a magyar hallgatóink is ugyanúgy profitálnak majd” – tette hozzá a dékán.

A közleményben kiemelték: a PTE számára a Modern városok program keretében 24 milliárd forintos forrás nyílt meg az egyetem versenyképességének javítására, az idegen nyelvű oktatási és szolgáltatási portfólió fejlesztésére, a külföldi hallgatók számának jelentős növelésére és a kutatási potenciál erősítésére.

Mi épül?építőipari cégekModern városok programPécsPécsi Tudományegyetemoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés