2024.03.28, Csütörtök
A Market építi át a Rózsadomb tetején romosodó SZOT-üdülőt

A Market építi át a Rózsadomb tetején romosodó SZOT-üdülőt

vg.hu

2017.06.28. 10:23 - Hegedűs Gergely

A 20 milliárd forintos beruházásban 150 négyzetméteres luxuslakások épülnek a pazar kilátással bíró budai területen.

Hirdetés

Az ingatlanfejlesztő cégtulajdonos Wáberer György nyilatkozata szerint napokon belül elkezdődik Budapesten a Rózsadombon fekvő SZOT-üdülő átépítése.

A milliárdos üzletember a vg.hu-nak adott interjúban elmondta, a beruházás tervpályázatának két nyertese lett. „Az általuk készített látványterv alapján adtunk megbízást egy cégnek a ház komplett tervdokumentációjának elkészítésére. Ez megszületett, már rendelkezünk érvényes építési engedéllyel, és a kivitelezőt is kiválasztottuk, a Market Építő lett a győztes, az építkezés pedig napokon belül elkezdődik.”

Wáberer György arról is beszámolt, hogy az 1971-ben épített, pazar panorámával bíró üdülő helyén mi épül. „A Budapest egyik legszebb részén fekvő területen olyan társasházat építünk, amelyben a legigényesebb, legszínvonalasabb lakások kapnak helyet. Az igényektől függ a kialakítandó lakások száma, de terveink szerint hetven-nyolcvan, főleg 150 négyzetméteres luxuslakást akarunk építeni.”

Hozzátette, a beruházás nagyságrendileg húszmilliárd forintos lesz. A tervek szerint két év múlva, 2019 júniusában adják át a lakásokat. Azt is kifejtette, a költségeket részben a Waberer’s International értékesítéséből, részben bankhitelből állják. „Amikor elkezdjük majd árulni a lakásokat, az ebből származó pénz is befolyatható az építkezésbe” – fogalmazott Wáberer György.

Az interjúban a tavaly ősszel elkezdett, budai Hillside Offices projektről is szó esett. „Az Alkotás és a Csörsz utca sarkára egy energiatakarékos, 22 ezer négyzetméteres irodaházat építünk, amely alatt háromszintes mélygarázs lesz. A beruházás a napokban érkezik egy látványos fejezetéhez: az épület kezd kilátszani a földből” – árulta el Wáberer György.

Market Építő Zrt.Mi épül?új építésű lakások

Hírlevél

Hirdetés