2024.04.19, Péntek
Ezek az ipari, egészségügyi és óvodafejlesztések indulnak idén Kaposváron
kaposvarmost.hu

Ezek az ipari, egészségügyi és óvodafejlesztések indulnak idén Kaposváron

MTI

2017.06.08. 12:00 - Antal Zsófia

A hároméves Németh István Program újabb részleteiről és más projektekről is beszámolt az önkormányzat.

Hirdetés

Újabb iparterületek közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése kezdődik Kaposváron: a már eddig bejelentett projekteken kívül a Videoton Ipari Parkra 185 millió forintot, a Közép-északnyugati Ipari Parkra pedig 216 milliót fordítanak jövő januárig - tájékoztatott az önkormányzat szerdán. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozott munkálatok révén egyebek mellett könnyebb lesz a telephelyek megközelítése, Kaposvár pedig vonzóbbá válik a telephelyek létesítését tervező vállalkozások számára.

A gazdaságélénkítés jegyében az eddigiek mellett új ipari park nyílik a városban: a már megtelt Keleti Ipari Parkkal szemben 60 hektárnyi területet kisajátítanak és közművesítenek, ennek 575 millió forintos költségével a kormány kiegészíti azt az összeget, amelyet a Modern városok programban Kaposvárra szán.

A somogyi megyeszékhelyen négy ipari park működik mintegy 200 vállalkozással, a város korszerűsítésükre 1,2 milliárd forintot szán a Kaposvár egykori polgármesteréről, Németh Istvánról elnevezett, 171 milliárd forintos, 2020-ig tartó fejlesztési programjának részeként.

 

A programban orvosi rendelők, óvodák és bölcsődék is megújulnak

A Németh István Programban Kaposvár 561 millió forintot költ orvosi rendelők építésére, felújítására az idén, s megkezdi óvodák, bölcsődék korszerűsítését is. A rendelőfelújítás húsz ingatlant érint, a munkálatoknak köszönhetően javulnak az orvosi ellátás, a terhesgondozás és a védőnői munka körülményei.

"Kaposváron az orvosi és fogorvosi ügyeletet is magába foglaló egészségügyi alapellátásra a város lakóin kívül további hetvenkét településről több mintegy 225 ezer ember jogosult, ezért nem mindegy, milyen infrastruktúrát, milyen körülményeket tudunk biztosítani a gyógyítóknak és a pácienseknek" - ismertette Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester.

Az óvodákban még a nyáron elkezdődnek a felújítások, amelyek mintegy kétezer gyerek helyzetét javítják. A jövő év szeptemberére befejeződő, 630 millió forint értékű korszerűsítés keretében nyílászárókat cserélnek, külső mosdókat építenek, vizesblokkokat újítanak fel és akadálymentesítenek is.

Kaposváron sor kerül bölcsőderekonstrukcióra is, a város idén 111 millió forintot fordít öt bölcsődéjének az óvodákhoz hasonló modernizációjára, eszközfejlesztésére. A kaposvári bölcsődékben 268 férőhely van, az intézményekben 61-en dolgoznak.

Mi épül?ipari parkTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Kaposváróvodafejlesztésháziorvosi rendelőbölcsőde

Hírlevél

Hirdetés