2024.03.29, Péntek
Harmincegy kormányhivatali épület korszerűsödik Baranya megyében
kormanyhivatal.hu

Harmincegy kormányhivatali épület korszerűsödik Baranya megyében

MTI

2017.06.02. 09:11 - Antal Zsófia

A KEHOP keretében zajló, 40 százalékban már elkészült felújításoktól 15-18 százalékos költségcsökkenést várnak.

Hirdetés

Csaknem egymilliárd forintos európai uniós forrásból korszerűsítik a Baranya Megyei Kormányhivatal harmincegy épületét - közölte Horváth Zoltán megyei kormánymegbízott csütörtökön Pécsen. Kiemelte: a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében Pécsen, Siklóson, Szigetváron, Mohácson, Szentlőrincen és Bólyban megvalósuló épületenergetikai beruházásoktól 15-18 százalékos költségmegtakarítást vár a hivatal.

A beruházásoknak köszönhetően javulnak az épületek hőtechnikai adottságai, korszerűbbek lesznek ezek fűtési, hűtési, szellőztetési rendszerei. Annak keretében kazáncseréket, fűtéskorszerűsítéseket végeznek, napelemeket helyeznek el és központi hűtő-fűtőrendszert alakítanak ki az ingatlanokban. A projekthez kapcsolódóan a kormányhivatal főépületén információs LED-táblát helyeztek el, amelyen folyamatosan nyomon követhető lesz, hogy a megvalósuló beruházásoknak köszönhetően mennyi energiát, ezáltal mekkora költséget takarít meg a kormányhivatal.

Nemcsok Dénes környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkár közölte: országosan 22 milliárd forintos nagyságrendben végeznek energetikai korszerűsítéseket a kormányhivatalokban. Jelenleg 40 százalékos a megye 31 épületében folyó munka előrehaladása.

Horváth Zoltán azt is közölte, hogy a Pécsi Tudományegyetem hivatali központtal szomszédos egészségtudományi karának mintegy 1500 négyzetméteres épületrésze a kormányhivatalhoz kerül, ennek fejlesztéséhez uniós és költségvetési forrást is felhasználnak majd.

Mi épül?PécsKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)

Hírlevél

Hirdetés