2024.04.20, Szombat
Tízszintes épületet adtak át a győri Széchenyi István Egyetemen
kisalfold.hu

Tízszintes épületet adtak át a győri Széchenyi István Egyetemen

kisalfold.hu, mti

2017.09.04. 14:15 - Szabó Ákos

Egy 9 milliárd forintos beruházás keretében a Strabag és a West Hungaria Bau alkotta konzorcium ezen túl még kollégiumot újított fel és parkolóhelyeket alakított ki.

Hirdetés

Hétfőn adtak át egy 20 ezer négyzetméteres, 10 szinten 550 szobás multifunkciós épületet Győrben a Széchenyi István Egyetem kampuszán, amelyen tavaly április óta dolgoztak. Az új létesítmény kollégiumként is működik, illetve közösségi terek és lelkészi szobák is találhatóak benne.

Egy összesen 9 milliárd forintos projekt kereteiben a tízemeletes létesítmény kialakításán túl felújították a Hegedűs Gyula Kollégiumot és száz új parkolóhelyet is létrehoztak. A fejlesztést a Strabag Zrt. és a West Hungária Bau Kft. kivitelezte, a költségekből az állam 6 milliárd, Győr városa pedig 3 milliárd forintot vállalt.

Kilátás az új épület tetejéről (kisalfold.hu)

A tavaly elfogadott, mintegy kétszázmilliárd forintos kollégiumstratégia első beruházása volt a győri diákotthon, amely a nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon az olimpiai falu részét képezte. Az építést azonban nemcsak a sportesemény, hanem a növekvő hallgatói létszám is indokolta – mondta el az átadón Palkovics László oktatási államtitkár. Szavaiból kiderült: ugyan Budapest nem rendez olimpiát, de ez nem érinti a keretösszeget.

A Széchenyi István Egyetemnek öt kollégiuma van, amelyek összesen 2864 hallgatónak adnak otthont. Ezek közül a legnagyobb a most átadott új épület.

GyőrWEST HUNGÁRIA BAU Kft.StrabagMi épül?kollégiumfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés