2024.04.16, Kedd
Ezekkel a projektekkel indul a 17 milliárdos kistarcsai kórházfejlesztés
fotó: MTI

Ezekkel a projektekkel indul a 17 milliárdos kistarcsai kórházfejlesztés

mti

2017.10.25. 13:22 - Hegedűs Gergely

Idén új rendelőintézet és belgyógyászati épület jön létre az ország egyik legjobb fekvésű egészségügyi intézményében. A folytatásban többek közt az úthálózat is megújul.

Hirdetés

17,7 milliárd forintból újul meg a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház a 700 milliárd forintos Egészséges Budapest Program keretében. A térség fideszes országgyűlési képviselője a kistarcsai intézményben számolt be a projekt részleteiről.


Összesen 20 milliárdos lesz a fejlesztés

Vécsey László elmondta, első lépésként idén kétmilliárd forintos fejlesztés indul. Ebből összesen 1,2 milliárd forintot a diagnosztikai, terápiás orvostechnológiai eszközpark megújítására és az informatikai háttér kialakítására fordítanak. Az országgyűlési képviselő kitért arra is, hogy 718 millió forintból létrehozzák a járóbeteg-ellátást végző rendelőintézetet és a belgyógyászati ellátást biztosító épületet, továbbá fejlesztik a sürgősségi osztályt.

Ugyanebből az összegből megkezdődik az építészeti fejlesztések tervezése is, amely magában foglalja az energetika, a liftek, a konyha, de még a közúti úthálózat felújítását is.

Vécsey László közölte, hogy európai uniós forrásokból további 2,617 milliárd forint áll rendelkezésre a kórház épületeinek energetikai korszerűsítésére, amely már az idén elkezdődik. Elindul a tető és homlokzat szigetelése, a nyílászárók cseréje és a fűtés korszerűsítése is.


Idén 40 milliárdból fejlesztik a közép-magyarországi kórházakat

A szerdai sajtótájékoztatón Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár kiemelte, hogy a Flór Ferenc kórház az egyik legideálisabb helyen fekvő kórház az országban, mivel közel van az autópályákhoz, és Budapestről is gyorsan megközelíthető.

Hozzátette, az Egészséges Budapest Programmal a valaha volt legnagyobb fejlesztés indul el a fővárosban. A 700 milliárd forintos program keretében már idén 40 milliárd forintot fordítanak fejlesztésekre a fővárosban és Pest megyében. Ebből 21,7 milliárd forintot szánnak orvostechnológiai beruházásokra, 18,3 milliárdot pedig építészeti tervezések megkezdésére.

kórházfejlesztésMi épül?egészségügyi fejlesztésKistarcsa

Hírlevél

Hirdetés