2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Nagyot fejlesztett egy hetvenéves magyar alkatrészgyártó cég
Egy dolgozó a présgépből kikerült munkadarabot pakolja (fotó: MTI)

Nagyot fejlesztett egy hetvenéves magyar alkatrészgyártó cég

MTI

2017.10.20. 16:49 - Antal Zsófia

Új alumíniumöntödét adott át Heves megyében a CSABAcast, a több mint 5 milliárd forintos zöldmezős beruházás 130 munkahelyet hoz létre.

Hirdetés

Átadták a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. új, 17 ezer négyzetméter gyártóbázisát a Heves megyei Apcon. A település ipari parkjában létrejött beruházás a cég kapacitásának megduplázása mellett jelentős árbevétel-növekedést tesz lehetővé, és 130 új munkahelyet teremt. Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője a CSABAcast projektjét a térség legjelentősebb ipari beruházásának nevezte az elmúlt évtizedben.

Szabó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b), Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (k) és Hetzmann Béla, a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. ügyvezető igazgatója a nemzeti színű szalaggal (fotó: MTI)

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az átadón kiemelte: a több mint 5,6 milliárd forintból megvalósult zöldmezős beruházást a kormány nettó 940 millió forinttal támogatta. A CSABAcast-ról elmondta, hogy az 1946-ban alapított cég a rendszerváltást követően külföldi tulajdonosok kezébe került, közel egy évtizede azonban újra magyar tulajdonban van, és jelenlegi irányítói nemcsak a csődtől mentették meg, hanem dinamikusan fejlődő pályára állították: jelenleg a hazai autóipar egyik sikeres beszállítója.

Hetzmann Béla ügyvezető igazgató közölte: a cég a vissza nem térítendő állami támogatás mellett a következő években közel 1,9 milliárd forintos fejlesztési adókedvezményt vehet igénybe. A vállalat főként európai, vagy a kontinensen gyártóüzemmel rendelkező autógyáraknak - például BMW, Audi, Volkswagen, Mercedes, Ford - készít motor-, váltó-, és differenciálmű alkatrészeket.

Személyautó lánchajtásának fedéle a CSABAcast Könnyűfémöntöde Kft. apci új üzemében (fotó: MTI)

Tájékoztatása szerint a jelenleg több mint 400 dolgozót foglalkoztató társaság tavaly mintegy 8 millió alkatrészt állított elő, melyek 95 százalékát exportálta. A CSABAcast árbevétele 2016-ban meghaladta a 10 milliárd forintot. Új gyártóegysége Európa egyik leginnovatívabb nagynyomásos alumíniumöntödéje.

munkahelyekMi épül?autóiparüzemépítésApc

Hírlevél

Hirdetés