2024.03.28, Csütörtök
Világszínvonalú táncművészeti központot alakított ki Budapesten a Laterex
Fotók: magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

Világszínvonalú táncművészeti központot alakított ki Budapesten a Laterex

magyarepitok.hu

2018.02.01. 12:49 - Szabó Ákos

A Táncművészeti Egyetem zuglói campusán egy 1,2 milliárd forintos beruházás során készült el egy közel 2700 négyzetméteres oktatási központ.

Hirdetés

A Táncművészeti Főiskola egyetemmé avatása után egy évvel adták át a felsőoktatási intézmény új, Amerikai úti épületét. A Laterex Építő Zrt. Közép-Európa legjelentősebb táncművészeti oktatási centrumát alakította ki, egy négyszintes, tetőkertes komplexumot készítettek el egy 1,2 milliárd forintos beruházás keretében.

Az új centrumot egy régi, leromlott állapotú épületegyüttes átépítésével alakították ki:

  • a 3 emeletes főépületi részt felújították és átépítették,
  • egy elavult egyszintes létesítményt elbontottak és a helyén nagy belmagasságú, balettermeknek otthont adó új épületet adtak át ki, melyet nyaktaggal kapcsoltak a főépülethez,
  • valamint a korábban gondnoki funkciókat betöltő kisépületben  az egyetem pénzügyi osztálya kapott helyet.

 

 

1976 óta várt beruházás ért véget

A beruházással egy helyre került a korábban területileg széttagolt Táncművészeti Egyetem, a zuglói campusra most átköltöztetett oktatási központ 1976 óta – folyamatosan ideiglenes jelleggel – a Kazinczy utca 42-46-os szám alatt működött.

A fejlesztés során 2637 négyzetméteren

  • 6 tökéletesen felszerelt tánctermet,
  • 4 tanteremet,
  • 9 vendégszobát,
  • illetve öltözőket, irodákat és közösségi helyiségeket alakítottak ki.

 

Modern campusban tanulhatnak a magyar táncművészek

Rétvári Bence államtitkár az átadón kiemelte: több évtizedes keresés ért véget, mostantól egy helyen, modern körülmények között tevékenykedhet mintegy 500 egyetemi polgár. A politikus szavaiból kiderült: az új campusban körbenézve látható az a fokozatváltás a magyar felsőoktatásban, melyet az állam azonos nevű stratégiájával hirdetett meg.

Szakály György rektor ünnepi beszédében kifejezte örömét, hogy az egyetem művészei, oktatói és hallgatói egy világszínvonalú intézményben folytathatják a képzést. A Liszt Ferenc-díjas táncművész és balettigazgató külön megköszönte a kivitelező Laterex és a tervező Stúdió IN-EX munkáját, kiemelve a rugalmasságot és a türelmet, amit a vállalatok az építkezés során tanúsítottak.

Galéria

LATEREX Építő Zrt.Mi épül?oktatási beruházásBudapest

Hírlevél

Hirdetés