2024.04.23, Kedd
Közel 50 éves, balesetveszélyes útszakasz újult meg Zalaegerszegnél
zalaegerszeg.hu

Közel 50 éves, balesetveszélyes útszakasz újult meg Zalaegerszegnél

MTI

2016.12.02. 13:29 - Antal Zsófia

A megyeszékhely előtti öt kilométeres szakaszon újították meg a 74-es főutat a Komplex útfelújítási program keretében.

Hirdetés

Mintegy másfél milliárd forint ráfordítással készült el a 74-es számú, Nagykanizsa-Zalaegerszeg-Vasvár másodrendű főút öt kilométernyi szakaszának felújítása, valamint botfai elágazójánál egy új körforgalmú kereszteződés - közölte Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere pénteken.

 

A Komplex útfelújítási program Zalaegerszeg környéki szakaszai.
(kép: internet.kozut.hu)

Vigh László országgyűlési képviselő arra emlékeztetett, hogy a felújítást a rendkívül nagy járműforgalom és a balesetveszély indokolta, naponta ugyanis átlagosan 6200 személy- és teherautó használja ezt a főutat.

Schlemmer Tamás, a Magyar Közút Zrt. osztályvezetője arról beszélt, hogy az 1970-es évek elején épült útszakaszon korábban számos súlyos, nem egyszer halálos baleset történt, ezért is döntöttek a botfai elágazónál körforgalom megépítése mellett. A beruházás során itt a közvilágítást is kiépítették, illetve a gyalogosoknak járdát alakítottak ki.

A felújításról még augusztusban így számoltak be a Zalaegerszegi Televízióban:

A zalai megyeszékhelyen és térségében idén összesen 2,6 milliárd forint értékben indultak útfelújítási programok. Ebből közel 1,1 milliárd forintba került a botfai elágazó és a Balatoni út közötti öt kilométeres útszakasz felújítása, további 400 millió forintot pedig a botfai elágazóban kiépített új körforgalomra fordítottak.

A 74-es főút megyeszékhelytől északra eső vonalán még zajlik a felújítás, itt a Duna Aszfalt és a Swietelsky alkotta DSW konzorcium dolgozik.

A Kispálihoz közeli szakaszon augusztusban itt tartott a munka. (fotó: zaol.hu)

 

ÚtépítésZalaegerszegMagyar Közút Nonprofit Zrt.74-es főút

Hírlevél

Hirdetés