2024.03.19, Kedd
Már készülnek a Szeged-Debrecen gyorsforgalmi út építésére

Már készülnek a Szeged-Debrecen gyorsforgalmi út építésére

magyarepitok.hu

2017.10.18. 14:41 - Szabó Ákos

Az új dél-alföldi közlekedési folyosót két részre osztja az első közbeszerzése. A hódmezővásárhelyi szakaszán jelenleg is dolgoznak, mellyel a 45 ezer lakosú várost naponta 18 ezer áthaladó autótól fogják mentesíteni.

Hirdetés

Közelebb került a megvalósításhoz a Szeged-Békéscsaba-Debrecen gyorsforgalmi út megépítése, a tavaly októberben bejelentett beruházás teljes szakaszára kiírták az első közbeszerzési pályázatot – derül ki az unió nyilvános tenderadataiból. Jelenleg a két alföldi nagyváros között rendkívül nehézkes a közúti közlekedés a településeken áthaladó úthálózat miatt, az új gyorsforgalmi kapcsolat ezen a helyzeten fog javítani.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

  • a gyorsforgalmi úti összeköttetés tanulmánytervének elkészítésére,
  • a környezeti hatástanulmányt összeállítására,
  • illetve a hatósági engedélyek megszerzésében való közreműködésre

írt ki pályázatot két részben: a Debrecen és Békéscsaba, valamint a Békéscsaba és Szeged közti szakaszra. A 2x2 sávos összeköttetés kivitelezését korábbi bejelentések szerint jövőre kezdenék el.

 

Munkálatok a hódmezővásárhelyi elkerülő szakaszon (magyarepitok.hu/Dernovics Tamás)

 

Hódmezővásárhelyet nem lepik el többé az átutazó autósok ezrei

Az új útvonal egyik szakaszának már hamarosan érezhető lesz a forgalomelterelő hatása. Az érintett szakasz Hódmezővásárhelyet északról kerüli el, itt a nettó 27,9 milliárd forintos fejlesztésben épülő 12,7 kilométeres út kivitelezését a Colas és a Délút már elkezdte, a munkálatokat várhatóan márciusra fejezik be. A kerülőnek köszönhetően naponta 18 ezer autóval fog csökkenni a 45 ezer fős város forgalma.

 

 

 

Délút Építő és Bányászati Kft.ColasÚtépítésútépítésHódmezővásárhelySzegedDebrecenBékéscsaba

Hírlevél

Hirdetés