2024.03.28, Csütörtök
A Duna Aszfalt és a Szabadics építik tovább a zalai tesztpályát
magyarepitok.hu/Dernovics Tamás

A Duna Aszfalt és a Szabadics építik tovább a zalai tesztpályát

magyarepitok.hu

2017.12.14. 12:58 - Szabó Ákos

A két cég a létesítmény több fontos elemét alakítja ki, illetve mintegy 15 kilométernyi új nyomvonalú utat és 4 hidat is átadnak.

Hirdetés

15 milliárd forintos keretmegállapodást nyert el a Bács-Kiskun megyei Duna Aszfalt Kft. és a zalai illetőségű Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. a zalaegerszegi tesztpálya elemei, illetve több útszakasz felépítésére – derül ki az uniós közbeszerzési információs rendszerből. A keretmegállapodás alapján az állami tulajdonú Autóipari Próbapálya Zala Kft. külön eljárásokat folytat le az egyes részszerződések megkötése céljából a cégekkel.

A kormányzati beruházásban épülő létesítmény üzleti vonzerejét az adja majd, hogy Európában nem található hasonló, komplex adottságokkal és összetett szolgáltatásokkal, a hagyományos és az önvezető tesztekre is alkalmas elemekkel bíró tesztpálya. A zalai komplexum így számos nagy cég tesztelési központjaként szolgálhat.

 

Az oválpálya látványterve (apz.hu)

 

Az okos pálya elemeit építik meg

A létesítményben a finanszírozási keret függvényében teljes mértékben, vagy részben megépítik a handling pályát, az offroad pályát, az országúti szakaszt, és a fékfelületet is. A Smart City Zóna alépítményeit és útszerkezeteit, a járműdinamikai felület két felső aszfaltrészlegét, illetve más dinamikus elemeket is kialakítanak. Ezen felül elvégzik a nagysebességű oválpálya előkészítő földmunkáit is.

 

apz.hu

 

15 kilométernyi új út készül el

Emellett a Duna Aszfalt és a Szabadics 10,5 kilométernyi 2x1 sávos és 3,6 kilométernyi 2x2 sávos utat épít meg új nyomvonalon, illetve 4 új hidat alakít ki és 6 körforgalmi csomópont munkálatait végzi el. A munkálatok során ezen felül

  • 45 ezer köbméter bitumenes kötőanyagú pályaszerkezeti réteget kiviteleznek,
  • több mint 11 ezer négyzetméternyi kőburkolatot építenek,
  • 14 kilométernyi csapadékvíz-elvezető árkot adnak át,
  • elvégzik az előkészítő földmunkákat mintegy 1 millió négyzetméternyi területen
  • és kiépítik a szennyvíz, csapadékvíz és elektromos közművezetékeket is.

 

Duna Aszfalt Zrt.Szabadics Zrt.ÚtépítésútépítésZalaegerszegzalai tesztpálya

Hírlevél

Hirdetés