2024.05.26, Vasárnap
350 éves épület folytatásaként épül szálloda Pannonhalmán

350 éves épület folytatásaként épül szálloda Pannonhalmán

portfolio.hu

2017.03.10. 13:39 - Hegedűs Gergely

A 100 szobás, négycsillagos hotel által az apátság valósítja meg, amit korábban az önkormányzat tervezett.

Hirdetés

Négy csillag superior kategóriájú, 100 szobás szálloda építését tervezi a Pannonhalmi Apátság – derül ki a portfolio.hu híréből. A hotel az Apátsági Múzeum és Galéria épületegyüttesének továbbépítéseként jön létre.

A 350 éves épület ultramodern folytatásaként létrejövő szálloda egy nemzetközi szállodalánc tagjaként működne. Az üzemeltetéssel kapcsolatos tárgyalások egyelőre még folynak. A beruházás várhatóan 2019 második felére készül el.

A Pannonhalmi Területi Egyházmegye a tavaly decemberben kapott 5,1 milliárd forintos állami fejlesztési támogatásból fedezi a projektet, amit korábban a város tervezett véghezvinni egy másik ingatlanon, az erre készített terve jelenleg is elérhető a honlapján.

A szálloda wellnessrészleggel együtt épül, és a hagyományos apátsági gyógynövénykultúrára épít, valamint a 19. században élt német lelkészről elnevezett Kneipp-módszerre. Utóbbi egy olyan vízi gyógykúra, ami zuhanyok, borogatások, leöntések és medencében végzett gyakorlatok által a vízhőmérséklet változtatásainak hatásaira alapoz.

Mi épül?szállodaberuházásPannonhalma

Hírlevél

Hirdetés