2024.05.25, Szombat
50 milliárdos új központot épít a Magyar Telekom
fotó: skyscrapercity.com

50 milliárdos új központot épít a Magyar Telekom

mti

2016.04.27. 09:21 - Hegedűs Gergely

Magyarország legnagyobb egy épülettömbben megvalósuló irodafejlesztése indul a Groupama Aréna szomszédságában.

Hirdetés

Csaknem 50 milliárd forintos beruházás keretében építi meg a WING Zrt. a Magyar Telekom Csoport új székházát.

Az ingatlanfejlesztő arról tájékoztatta az MTI-t, az új épületet a Telekom hosszú távon veszi bérbe és itt helyezi el budapesti, irodai munkát végző kollégáinak nagy részét. A közlemény szerint a beruházást banki konzorcium finanszírozza, amelynek tagjai az Unicredit Bank Hungary, az Unicredit Bank Austria és a K&H Bank.

A közlemény szerint a székházat várhatóan 2018 második felében adják majd át, az épületben helyet kap egy 1350 férőhelyes mélygarázs, illetve egy 300 ember befogadására alkalmas konferenciaterem is. A Telekom által bérelt területeken kívül az épületben további 4000 négyzetmétert adnak bérbe piaci alapon. Az építkezés mintegy 1000 embernek teremt munkát.

Az Üllői út és a Könyves Kálmán körút csomópontjában (egészen pontosan a Könyves Kálmán körút és az FTC új stadionja közötti területen) felépülő székház innovatív, a fenntarthatóság jegyében megalkotott irodaház lesz, egyúttal Magyarország legnagyobb, egy épülettömbben megvalósuló irodafejlesztési projektje.

A WING Zrt. 15 éves fennállása óta több mint 400 000 négyzetméter ingatlant fejlesztett, melyek közé tartozik például a Millenáris Irodaházak, Átrium Park és a Hegyvidék Bevásárlóközpont. Tulajdonrésszel bír továbbá a MOM Park Bevásárlóközpontban és a hozzá tartozó MOM Park Irodákban, valamint a Váci út elején található Westend Business Center Irodaházban.

A nyilvános adatbázis szerint az ingatlanfejlesztő értékesítési nettó árbevétele 521 millió forintra csökkent 2014-ben, az egy évvel korábbi 559,5 millió forintról. Mérleg szerinti eredménye a 2013-ban elért 2,36 milliárd forint után 1,5 milliárd forint volt 2014-ben.

Wing Zrt.Mi épül?Magyar Telekomirodairoda

Hírlevél

Hirdetés