2024.07.20, Szombat
Látványos szakaszához érkezett Érden a vasútépítés
fotók: magyarepitok.hu

Látványos szakaszához érkezett Érden a vasútépítés

magyarepitok.hu

2017.04.17. 13:43 - Antal Zsófia

Április elején az A-Híd beépített két vasúti hídprovizóriumot, hogy az állomáson végzett felújítás közben is haladhasson a forgalom.

Hirdetés

A Kitérő 2016 Konzorcium, melynek tagjai a V-Híd Zrt. és az A-Híd Zrt., márciusban megkezdte a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal korszerűsítését, s a szakaszon azóta is gőzerővel halad a munka. Április 1-4. között folyamatos vágányzárban, éjszakai teljes feszültségmentesítés mellett az érdi vasútállomásnál megtörtént két darab vasúti hídprovizórium (azaz ideiglenes híd) beépítése az állomás jobb átmenő vágányába. Itt a kivitelezést az A-Híd Zrt. végezte.

Az állomási peronaluljáró kiépítéséhez szükséges provizórium elhelyezése. (A képre kattintva galéria nyílik!)

Az ideiglenes szerkezetek beépítésére azért van szükség, mert a vasútvonal átépítése közben egy vágányon folyamatosan fenn kell tartani a vonatforgalmat, és az állomáson megvalósuló peronaluljáró illetve a vízelvezetés részeként épülő kerethíd kivitelezését csak provizórium védelmében lehet elvégezni. A beépített provizóriumokon a megengedett sebesség 40 km/h.

A provizóriumok 2017 augusztusáig maradnak üzemben, eddig tart az állomás és kapcsolódó nyíltvonali szakaszok bal oldalának átépítése. Ezt követően kezdi meg a konzorcium az állomás jobb oldalának átépítését.

A teljes, 40a vasútvonalon végzett projekt befejezésének határideje 2020. június 30.

Galéria

A-Híd Zrt.AktuálisvasútfejlesztésÉrd

Hírlevél

Hirdetés