2024.04.18, Csütörtök
Kiemelkedő egyéni teljesítményeket ismert el az ÉVOSZ
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Kiemelkedő egyéni teljesítményeket ismert el az ÉVOSZ

magyarepitok.hu

2017.12.08. 11:54 - Antal Zsófia

A pénteki ünnepi évzárón a Lechner Ödön Díjakat, valamint négy további rangos kitüntetést is átadtak az építőiparban áldozatos munkát végzőknek.

Hirdetés

A december 8-án megtartott közgyűlést - ahol az Építőipari Nívódíjak is átadásra kerültek - Zórándy Miklós, az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) alelnökeinek egyike nyitotta meg, majd Koji László elnök köszöntő beszédében foglalta össze az elmúlt egy év fontos építőipari kérdéseit. A folytatásban Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a közbeszerzési eljárásokban megkötött szerződések teljesítésének tapasztalatairól számolt be, valamint dr. Makai Martina, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a kormány energetikai programjának idei eredményeiről és 2018-as fejlesztési elgondolásairól beszélt.

Dr. Makai Martina a Hotel Mercure-ben tartott rendezvényen (A képre kattintva galéria nyílik!)

A Lechner Ödön Díjat Kemény Péter, az ÉVOSZ egyik alelnöke, valamint Koji László és Rigó Csaba Balázs adta át. Kemény Péter elmondta, hogy a díjat 1994 januárjában alapították meg, s minden évben öt szakember munkáját ismerik el vele.

Hangsúlyozta: ez a személyre szóló elismerés alapvetően az ÉVOSZ szakszervezeteiben végzett kimagasló, építőiparhoz kötődő szakmai és társadalmi munkáért jár, de bármilyen végzettségű egyén megkaphatja, speciális esetben pedig a szakszervezeteken kívüli egyénnek is odaítélik. Eddig 138-an kapták meg, köztük több külföldi szakember is volt, akik a hazai ágazat nemzetközi kapcsolatait fejlesztették tovább.

 

Idén Lechner Ödön Díjat kapott:

  • Kantó Imre, a KÉSZ Építő Zrt. létesítményfelelőse országos szinten kiemelt projektekben végzett munkájáért, valamint magas fokú, példamutató szakmai hozzáértéséért,
  • Kálmán Péter, az Óbuda-Újlak Zrt. vezérigazgatója az ágazatban végzett értékes szakmai, valamint széleskörű társadalmi munkájáért.
Kálmán Péter a díjátadón
  • Szűcs Csaba, a Market Zrt. főépítésvezetője, a Duna Aréna építkezésén a munkák elsőszámú helyi irányítója, kiemelkedő vezetői, szakmai munkájáért,
  • Tóth Attila, a CÉH Zrt. elnök-vezérigazgatója, az ÉVOSZ-nál az ágazat érdekében végzett társadalmi tevékenysége és szakmai munkája elismeréséül.
  • Fazekas Eszter, az ÉVOSZ gazdasági ügyintézője, 22 éve az ÉVOSZ dolgozója, precíz munkájáért, hazai és nemzetközi projektek sikeres megvalósításáért.
Fazekas Eszter átveszi a Lechner Ödön díjat Koji Lászlótól
  • Dr. Szilágyi Béla, az MTVA híradó munkatársa, az ágazat elismertségéért dolgozó gazdasági szakújságíró, riporter.

 

A nívódíjas projekteken dolgozók egyéni munkáját is kitüntették

Építési Alkotói Díjat kapott a Magyar Mérnöki Kamara Építési Tagozatától:

  • Mélyépítési szakágban Horváth Ferenc építőmérnök, a Swietelsky Magyarország Kft. projektvezetője, az M1-M7 autópálya bevezetés módosított csomópontjának megvalósítása projekt felelős műszaki vezetője.
  • Magasépítési szakágban Horváth András okleveles építőmérnök, a Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. Projektvezetője, a pannonhalmi Kosárlabda Csarnok felelős műszaki vezetője.
Horváth András, a Merkbau projektvezetője átveszi az Építési Alkotói Díjat.

A Magyar Építész Kamara Sándy Gyula díját kapta Holman Attila okleveles építészmérnök, a Confector Mérnök Iroda Kft. ügyvezetője, a Mátraverebély – Szentkút Nemzeti Kegyhely komplex, részben műemléki rekonstrukció projekt-vezetője.

A Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség és az Építéstudományi Egyesület Épületgépészeti Díját Köves László, a Kőrös Consult Kft. épületgépészeti tervezője kapta, a Budapest VIII. kerület Orczy park Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi Kar 600 férőhelyes Hallgatói kollégium tervezéséért és helyszíni művezetéséért.

Galéria

ÉVOSZMarket Építő Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Óbuda GroupKÉSZ CsoportAktuálisépítőipari cégeknívódíjakCÉH Zrt.

Hírlevél

Hirdetés