2024.04.16, Kedd
Új terminál épül a Liszt Ferenc Repülőtéren
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Új terminál épül a Liszt Ferenc Repülőtéren

turizmus.com, magyarepitok.hu

2019.01.11. 10:55 - Szabó Ákos

A jelenleg is folyamatosan bővülő Ferihegyen 225 milliárd forintnyi új fejlesztést tervez az üzemeltető az elkövetkező öt évben.

Hirdetés

Hatalmas beruházások várhatóak a fővárosi Liszt Ferenc Repülőtéren, többek között új terminál épül közvetlenül a jelenleg használt utazócsarnokok mellett – mondta el a turizmus.com-nak Jost Lammers, az üzemeltető Budapest Airport vezérigazgatója.

A vállalatvezér szavaiból kiderült: 2024-ig összesen mintegy 225 milliárd forint értékű fejlesztés várható Magyarország legnagyobb repülőterén. „Infrastrukturális beruházásaink az utas- és légiáru-forgalom növekedéséhez igazodnak. A tavaly átadott új, 10 000 négyzetméteres B-oldali móló jelentősen növelte nem-schengeni utasaink kényelmét” - mondta el Jost Lammers, a KÉSZ-csoport munkájával nemrég elkészült óriásprojektre utalva.

 

Új parkolóházat is kap a repülőtér

 

A parkolóház látványterve (mti)

A Ferihegyen jelenleg is zajlanak a fejlesztések: szintén a KÉSZ kivitelezésében új, hatszintes parkolóépületet építenek fel és bővítik a rakodóvágányok infrastruktúráját, illetve 20 ezer négyzetméteres logisztikai csarnokot alakít ki a Merkbau Kft. Szintén a logisztikai kapacitás bővítésére szolgál az Airport City big-box épülete is, melyet a Weinberg 93 Építő Kft. adott át novemberben.

 

A Weinberg által kivitelezett épület (Nagy Mihály/magyarepitok.hu)

A vezérigazgató nyilatkozatából kiderült: a terminál építkezésén kívül ezekkel a projektekkel együtt

  • két újabb, világszínvonalú utasbiztonsági folyosót állítanak üzembe és
  • lényegesen kibővülnek és korszerűsödnek az olyan utasforgalmi területek, mint amilyenek a várók, a vizesblokkok vagy a beszállókapuk környékén lévő várakozó területek.

 

A Cargo City logisztikai csarnok makettje.

Galéria

Mi épül?közlekedésfejlesztésLiszt Ferenc repülőtérWeinberg '93 Építő Kft.Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.BudapestKÉSZ CsoportFerihegy

Hírlevél

Hirdetés