2024.03.19, Kedd
Duplájára növelte kapacitását új sóskúti üzemével a Mapei
fotó: Mapei Kft.

Duplájára növelte kapacitását új sóskúti üzemével a Mapei

magyarepitok.hu

2019.03.20. 13:41 - Antal Zsófia

A Market által felépített gyár beindulásával újraindult az alapanyaggyártó cég exporttevékenysége is.

Hirdetés

Átadták a Mapei Kft. Sóskúton felépített üzemét, melyet a Market Építő Zrt. kivitelezett. A 2,8 milliárd forintos beruházás – melynek alapkövét tavalyelőtt tették le – a korábbi kétszeresére, 15 ezer négyzetméterre növelte a raktárkapacitást. A gyártókapacitás pedig egy új, gravitációs rendszerű, energiatakarékos gyártósorral 55 ezer tonnáról 110 ezer tonnára nőtt, valamint egy 800 tonnás, beton-adalékszer gyártást segítő speciális keverőgéppel bővült.

A képre kattintva galéria nyílik! (fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu)

A kapacitáshiány miatt a Mapei-nek tavaly átmenetileg le kellett állítania az exportot, ami jelentős kiesést hozott, ráadásul külföldről kellett kiegészíteniük a termelésüket. Ezt oldotta fel az új üzem beindulása. Bővültek még az üzem szociális helyiségei is: 40 személyes étkező, konditerem, öltözők, kerékpár és motorkerékpár tároló kerültek kialakításra.

Az átadón részt vett Veronica Squinzi, a Mapei csoport globális fejlesztési igazgatója és Marco Squinzi, a Mapei K+F igazgatója is. Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője elmondta, a cég 2019-re 19 milliárd forintos bevételt és 16%-os növekedést tervez.

Scheer Sándor, a Market Zrt. vezérigazgatója kiemelte: kiváló a partnerség a Mapei és a Market között, s erre nagy szükség van ma az iparágban. 2017. március 21-én kezdték meg a 7 ezer négyzetméteres raktárcsarnok és a közel 400 négyzetméter alapterületű kiszolgáló blokk építését, amit még abban az évben novemberben átadtak. A kivitelezés második szakaszában a meglévő gyárépület technológiai bővítését végezték el, ami közel egy évig tartott.

Galéria

Market Építő Zrt.Mapei Kft.Aktuálisipari parküzemépítésSóskút

Hírlevél

Hirdetés