2024.03.28, Csütörtök
Újra járhatóvá válik a kiskörei Tisza-híd
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Újra járhatóvá válik a kiskörei Tisza-híd

MTI

2019.05.15. 09:51 - Almási Krisztina

Az A-Híd Zrt. kivitelezésében megvalósuló projekt során felújították többek közt a vasúti és közúti pályalemezt, valamint a hídhoz csatlakozó közút burkolatát.

Hirdetés

A mai napon megindul a vasúti és a közúti forgalom a 130 éves kiskörei Tisza-hídon, Magyarország egyetlen vegyes használatú átkelőjén – derül ki a MÁV Zrt. közleményéből. A híd felújításának munkálatai az A-Híd Zrt. kivitelezésében valósultak meg közel nettó 1 milliárd forintból. Legutóbb év elején számoltunk be a híd aktuális munkálatainak állásáról.

A mai naptól a Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonal teljes hosszán újra a Tisza-hídon keresztül közlekednek a menetrend szerinti vonatok és az autóbuszjáratok. A járművek eredeti útvonalukon érik el végállomásukat, így a térségben élők újra átszállások nélkül utazhatnak.

A beruházás keretében elvégezték:

  • az átkelő szerkezeti elemeinek cseréjét,
  • a vasbeton közúti pályalemez és vasúti pálya felújítását,
  • a sín- és közúti dilatációs szerkezetek beépítését és javítását,
  • a korrózióvédelmi bevonat helyreállítását,
  • valamint a hídhoz csatlakozó közút burkolatának, padkájának és vezetőkorlátjának felújítását.


Karbantartási munkálatokkal folytatódik a fejlesztés

A híd és környezetének karbantartása a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésében még folytatódik, ezért a közúti és vasúti forgalom megindulása mellett is érvényben marad a sebességkorlátozás.

A karbantartás az ártéri szerkezetek acélszerkezeteinek korrózióvédelmi és betonfelületi munkáival folytatódik, ezért az átkelő szerdai forgalomba helyezése után az ártéri hidak egyes részei és a kiskörei Tisza-híd környezete munkaterület marad.  

AktuálisA-Híd Zrt.hídfelújításKisköreTiszaHídtechnika Kft. Normálnyomtáv Kft.Balogép-Híd Kft.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés