2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Másfél kilométeres védvonallal erősödött Csepel árvízvédelme
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Másfél kilométeres védvonallal erősödött Csepel árvízvédelme

magyarepitok.hu

2019.09.27. 11:25 - Hegedűs Gergely

A Kötiviép által épített védrendszer mobilitását a Horváth Építőmester által kivitelezett csarnok biztosítja.

Hirdetés

A csepeli szabadkikötőben pénteken átadták a Kötiviép B Kft. és a Horváth Építőmester Zrt. által kivitelezett beruházásokat.

A beruházó MAHART-Szabadkikötő Zrt. egyrészt betétgerendás mobil árvízvédelmi rendszert építtetett, ezt a munkát végezte el a Kötiviép B Kft. A másik projektben a Horváth Építőmester Zrt. egy csarnoképületet kivitelezett az árvízvédelmi rendszer gátelemeinek tárolására.


A lakosság biztonsága is nőtt

Az Integrált Közlekedési Operatív Program (IKOP) által támogatott projektben 1580 méter hosszan épült ki vagyonvédelmi célú mobil védvonal a kikötő legalacsonyabb szakaszán. A pénteki eseményen csak egy mintaszakaszt mutattak be a mobilgátból, melyet csak az árvíz esetén tesznek a helyére.

Az esemény galériája itt tekinthető meg - Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Az új gátrendszer a szabadkikötő I. számú kereskedelmi medencéje melletti területet védi. A védvonal és áttételesen a lakosságot is óvja, és csökkenti a közösségileg szükséges védekezési munkálatokat.


Mostantól árvíz idején is folyhat a munka

A gátra azért volt szükség, hogy a szabadkikötőbe telepedett cégek munkájában a magas vízállás és az árvíz esetén se legyen leállás a kereskedelmi medence melletti területen, ahol jellemzően rakodási, szállítmányozási és logisztikai feladatokat végeznek.

A csarnok építését az indokolta, hogy az új gát acéloszlopai és alumínium betétpallpallói csak az árvíz esetében kerülnek a helyükre, az idő többi részében a közel 7 méter magas, 635 négyzetméteres raktárban helyezik el őket.

Galéria

AktuálisCsepelHorváth Építőmester Zrt.Kötiviép'B Kft.Mahart Szabadkikötő Zrt.árvízvédelemvízgazdálkodás

Hírlevél

Hirdetés