2024.03.28, Csütörtök
269 éves barokk kastély újult meg Zalaegerszegen
Fotók: MTI

269 éves barokk kastély újult meg Zalaegerszegen

2019.10.10. 13:00 - Hegedűs Gergely

Az Erdődy-Hüvös-kastély felújítását a Mindszenty József városrehabilitációs program részeként valósította meg a ZÁÉV.

Hirdetés

Zalaegerszegen átadták az Erdődy-Hüvös-kastélyt, amely a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében újult meg. A botfai városrészében található, Mindszenty Ifjúsági Ház néven működő épületet a Modern Városok Program keretében fejlesztették.

 

Az 1750-ben épített barokk kastélyt 2012-től a Mindszenty-iskolát működtető apácarend üzemelteti. Az intézmény zarándokokat, ifjúsági csoportokat, erdei iskolai és lelkigyakorlatos csoportokat fogad, a városrész közösségi életének is fontos helyszíne. A kastély felújítása a Mindszenty József városrehabilitációs program részeként valósult meg. Utóbbit összesen 5,7 milliárd forintból kivitelezik, célja egy vallási regionális központ kialakítása a Csíksomlyó-Máriazell zarándok útvonalon.

Boros László, a kivitelező ZÁÉV projekt főmérnöke egy korábbi sajtóbejáráson elmondta, a beruházás két részből állt.

Egyrészt a kastély északi oldalánál egy új, nyitott szín épült fel műhelyekkel, vizesblokkal. Emellett teljes energetikai felújítás valósult meg a kastélyban, 58 új ablakot építettek be, átalakították a tetőteret, kicserélték a burkolatokat, és megújult az épület teljes homlokzata.

A megújult kastélyt Gecse Péter alpolgármester, Balaicz Zoltán polgármester és Kovács Gábor címzetes főjegyző adta át egy sajtótájékoztató keretében.

AktuálisZÁÉV Építőipari Zrt.műemlékfelújításZalaegerszegkastélyfelújítás

Hírlevél

Hirdetés