2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Célegyenesben a Szilas-patak menti főgyüjtőcsatorna kivitelezése
Fotók: Penta Kft.

Célegyenesben a Szilas-patak menti főgyüjtőcsatorna kivitelezése

magyarepitok.hu

2021.05.31. 17:06 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt az A-Híd Zrt. és a Penta Kft. alkotta konzorcium kivitelezésében valósul meg.

Hirdetés

Célegyenesbe fordult a Szilas-patak menti Szennyvíz főgyűjtőcsatorna I. ütemének kivitelezése - derül ki a kiveitelező Penta Kft. Facebook oldaláról. A Budapest XV. kerület északi területén tervezett szennyvíz főgyűjtőcsatornát a Közvágóhíd utca és folytatásaként a Mogyoród útján alakítják ki, az Erdőmenti út vonaláig. 

A csatlakozó utcák felől a meglévő szennyvízágak, illetve a távlati fejlesztések szerinti területek rákötései a tervezett csatornára kerülnek kiépítésre. A főgyűjtőcsatorna mentén fekvő ingatlanok meglévő házi bekötéseit átépítik, a jelenleg a szennyvízelvezetéssel nem rendelkező ingatlanok pedig rákötési lehetőséget kapnak. A Külső Fóti út és az Erdőmenti út közötti területen a megépülő új szennyvíz főgyűjtőcsatorna megoldja a tervezett Palota Liget, illetve a Palota Újfalu lakóparkok szennyvíz elvezetését is.

Mindemellett az Erdőmenti útnál megépítendő jelenlegi végaknához csatlakozik az M3 autópálya melletti benzinkút és kereskedelmi terület szennyvíz elvezetését szolgáló nyomott csatorna is, valamint az ott tervezett távlati fejlesztések után keletkező szennyvizet is képes fogadni a megépülő főgyűjtő. A beruházás kiemelt fontosságú a XV. kerület szempontjából, mivel a létesülő szennyvízfőgyűjtő hiánya gátolta eddig a kerület ingatlanfejlesztési terveit.

A projekt az A-Híd Zrt. és a Penta Kft. alkotta konzorcium által valósul meg.

Fotó: Penta Kft.

 

Galéria

AktuálisPenta Általános Építőipari Kft.A-Híd Zrt.Budapestszennyvíz

Hírlevél

Hirdetés