2024.05.28, Kedd
Újabb irodaházzal bővült az Indotek Group romániai ingatlanportfóliója
Fotók: Indotek Group

Újabb irodaházzal bővült az Indotek Group romániai ingatlanportfóliója

Indotek Group

2022.06.27. 10:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Bukarest fejlődő üzleti negyedében található épület 3 szintes mélygarázzsal és 13 emelettel rendelkezik.

Hirdetés

Romániai irodaházzal bővült az Indotek Group régiós ingatlanportfóliója. Az akvizíció keretében Magyarország egyik vezető, ingatlanokra fókuszáló befektetési csoportja megvásárolta a Bukarest központi üzleti negyedében található One Victoriei Center irodaházat. A társaság jelenleg 12 országban van jelen, köztük Romániában immáron három ingatlannal, köztük két bukaresti irodaházzal és egy meghatározó kiskereskedelmi központtal Marosvásárhelyen – közölte az Indotek Group.

A One Victoriei Center irodaházat jelenleg 14 cég bérli, köztük az S&T és a BRD Group Societe Generale. Az épület 3  szintes mélygarázzsal és 13 emelettel, emeletenként körülbelül bruttó nyolcszáz négyzetméter bérbeadható területtel rendelkezik. A több mint 20 éves ingatlanpiaci tapasztalattal rendelkező Indotek Group egy márkanévváltási folyamat során kezeli és erősíti tovább az irodaházat, amely ennek eredményeképpen a Bukarest Business Center nevet kapja.

Fotók: Indotek Group

Összesen már 80 ezer négyzetméternyi ingatlanbefektetést kezelnek Romániában

A kiváló lokációval rendelkező One Victoriei Center Bukarest fejlődő üzleti negyedében, néhány perces sétára fekszik a Piata Victoriei tértől, ahol többek között a Parlamenti Palota és a Természettudományi Múzeum is található. Elhelyezkedéséből adódóan így vonzó célpont lehet a Bukarest belvárosában irodát kereső cégek számára.

„A One Victoriei Center megvásárlásának célja, hogy fejlesszük, illetve, hogy maximális kihasználtsági adatokkal tudjuk üzemeltetni azt. Az Indotek Group értéknövelő stratégiájához illeszkedő akvizícióval pedig tovább építjük és erősítjük a társaság jelenlétét Romániában: a mostani tranzakcióval összesen már 80 ezer négyzetméternyi ingatlanbefektetést kezelünk Romániában, és közeledünk a 100.000.000 eurós beruházási volumenhez”

mondta el Florin Tirla, az Indotek Group Romániáért és Bulgáriáért felelős regionális vezetője.

A vásárlás a társaság – földrajzilag és ingatlantípusokat illetően is a diverzifikációra törekvő – nemzetközi terjeszkedési stratégiájának részeként valósult meg, hiszen az Indotek Group a magyarországi ingatlanpiac mellett számos más országban is folyamatosan keresi a potenciális befektetési célpontokat. A cégcsoport jelenleg Magyarországon kívül 12 országban van jelen: Olaszországban, Romániában, Bulgáriában, Spanyolországban, Görögországban, Szerbiában, Horvátországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Portugáliában, Szlovéniában és Cipruson rendelkezik üzleti, kereskedelmi, ipari ingatlanokkal és szállodákkal.

A One Victoriei Center irodaház akvizíciója során az Indotek Groupot jogi vonatkozásaiban a Stratulat Albulescu ügyvédi iroda, adózási, pénzügyi és strukturálási szempontból a Mazars, kereskedelmi oldalról a CBRE, műszaki vonatkozásokban pedig a Vitalis segítette.

AktuálisIndotek GroupBukarestirodaház

Hírlevél

Hirdetés