2020.10.30, Péntek
Augusztus 20-án tartották Lajosmizsén a szennyvízprojekt zárórendezvényét

Augusztus 20-án tartották Lajosmizsén a szennyvízprojekt zárórendezvényét

2015.08.24. 22:24 - admin

Lajosmizsén az eddig csatornázatlan területek a korszerű szennyvízelvezetés részévé váltak és az egész város zöldebb, élhetőbb lett.

Hirdetés

Az ünnepség Salacz László országgyűlési képviselő köszöntőjével kezdődött, aki beszédében elmondta, hogy nagyon hosszú és rögös út vezetett a megvalósulásig. Ezt követően Basky András polgármester adott tájékoztatást a szennyvízprojekt közel egy évtizedes történetéről. A zárórendezvény végén ünnepélyes szalagátvágással adták át a megújult szennyvíztelepet és az elkészült hálózatot.

A „Lajosmizse Város Csatornahálózatának Kiépítése és Szennyvíztisztító Telepének Bővítése” projekt összesen 2,062 milliárd forint európai uniós támogatást kapott. A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végezte.

A projekt keretében összesen 30 km gerincvezeték, 21 km bekötő vezeték és 4 km nyomóvezeték épült Lajosmizsén. Ennek köszönhetően 2 061 új ingatlantulajdonos csatlakozhatott rá a csatornarendszerre. Emellett a szennyvíztisztító telep kapacitása is bővült.

A fejlesztés eredményeként az eddig csatornázatlan területek a korszerű szennyvízelvezetés részévé váltak és az egész város zöldebb, élhetőbb lett. Emellett egy Európai Uniós színvonalú szennyvíztelep őrködik ezentúl a természetbe visszabocsátott vizek tisztasága felett Lajosmizsén.

Duna Aszfalt Zrt.AktuálisLajosmizse

Hirdetés

Hírlevél

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés