2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Ősszel már a felújított szakképző iskolában kezdhetnek a miskolci diákok
Fotó: Ádám János/boon.hu

Ősszel már a felújított szakképző iskolában kezdhetnek a miskolci diákok

boon.hu

2023.02.01. 07:54 - Bíró Beáta

Egy új, korszerű tornacsarnok is épül a miskolci kereskedelmi és vendéglátó iskola mellé.

Hirdetés

Nagy erőkkel dolgoznak a Miskolci Szakképzési Centrumhoz tartozó Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola Győri kapui épületénél. Az iskolaépületet teljes egészében felújítják - ovasható a boon.hu beszámolójában. A BMSK (Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sport­üzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.) beruházását a miskolci illetőségű Peka Bau 2000 Kft. kivitelezi, nettó 3,229 milliárd forintért.

A projekt során komplex korszerűsítésen esik át a kétszintes iskolaépület, illetve egy új tornateremmel bővül a létesítmény. Cserélik többek közt a nyílászárókat és a burkolatokat, padlófűtéssel, tetőszigeteléssel és homlokzati hőszigeteléssel látják el az épületet. Az iskola tetejére napelemes rendszert szerelnek fel.

A beruházással érintett összes nettó hasznos alapterület mintegy 6000 négyzetméter.

 

Vonzó környezet a színvonalas képzéshez

A Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola a vendéglátóipar és a kereskedelem ágazati szakmai képzés legnagyobb szakképző intézménye Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Szakképzés 4.0 stratégia magas színvonalú szakmai elvárásainak megfelelően jól képzett szakembereket bocsát ki a munkaerőpiacra, valamint a felsőoktatásba.

A létesítményben vonzó környezetet, karrierlehetőséget igyekeznek teremteni a diákokak, és olyan piacképes tudást biztosítani, amellyel nemcsak felkeltik, hanem fenn is tartják az érdeklődésüket az elsajátítandó szakképesítés és az abban való továbbfejlődés iránt. 

A színvonalas képzéshez a színvonalas infrastruktúrát is megteremtik a beruházással. Az intézmény ezelőtt a miskolci belvárosban működött, majd a Győri kapuban megszűnő 40-es iskola épületébe költöztették, és azóta is ott működik.

Mi épül?PEKA-BAU 2000 Kft.Miskolcoktatási beruházásiskolafelújításszakképzés

Hírlevél

Hirdetés