2024.05.25, Szombat
Bács-Kiskunban bővül, Szolnok megyében újonnan épül szennyvíztisztító
(illusztráció)

Bács-Kiskunban bővül, Szolnok megyében újonnan épül szennyvíztisztító

magyarepitok.hu

2017.04.08. 10:24 - Hegedűs Gergely

Az NFP beruházásában közel 2500 háztartást kötnek be a szennyvízhálózatra Dunapatajon és Tiszaburán.

Hirdetés

Az uniós közbeszerzésekről beszámoló TED kihirdette a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit KFT. (NFP) által indított mélyépítési közbeszerzés végeredményét. A nettó értéken 4,34 milliárd forintos szennyvíz-gazdálkodási beruházást a Magyar Vakond Kft. kivitelezi. Az ajánlattevő cégek közt ott volt még az A-G HÍD Konzorcium, a Magyar Bau Holding Zrt., valamint az SV KEHOP 2 Konzorcium.

A projekt egyik része két Bács-Kiskun megyei települést érint, Dunapataj és a szomszédos Harta még 2013-ban döntött arról, hogy közösen fejleszti szennyvízkezelését. A hirdetmény szerint Dunapatajon a szennyvízcsatorna hálózat építésének keretében 1717 háztartást kötnek be a hálózatba, eközben hat új közterületi átemelő épül, ötöt felújítanak. Hartán ugyanakkor a meglevő szennyvíztisztító telep kapacitásbővítését végzik el.

A beruházás további részét egy Szolnok megyei településen, Tiszaburán végzik el, ahol 752 háztartást kötnek be a szennyvízhálózatba, és hat közterületi átemelő létesül. A településen emellett egy új szennyvíztisztító telepet is építenek.

VízgazdálkodásszennyvízvízgazdálkodásTiszaburaHartaDunapataj

Hírlevél

Hirdetés