2024.02.21, Szerda
Megmenekül az ár- és belvíztől Törökszentmiklós
torokszentmiklos.hu

Megmenekül az ár- és belvíztől Törökszentmiklós

MTI

2017.12.27. 10:41 - Antal Zsófia

A csatornázási és víztározó felújítási munkák mellett a település középületeinek megújítására is uniós támogatást nyertek el.

Hirdetés

Fejlesztik a csapadékvíz-elvezető csatornarendszert Törökszentmiklóson. A kivitelezés 2018 elején kezdődik, és a tervek szerint 2020 nyarán ér véget - közölte Markót Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere. A projekt – mely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) elnyert bruttó 340 millió forintból valósul meg – az árvízi és belvízi veszélyeztetettség csökkentését, a város környezeti állapotának és a felszíni vizek minőségének javítását célozza.

Az átemelőtől a Bicskás-I tóig 130 méter, a Bicskás-tó és a Vásárhelyi út között 410 méter, a Templom utca és a Báthori utca között 330 méter zárt csatornát építenek. Felújítják továbbá a Bicskás-tavat (tározó) is: gépészetileg átalakítják az öblözet torkolatában meglévő csapadékvíz-átemelőt, az elhasználódott szivattyúk helyére automata elektromos búvárszivattyúk kerülnek, továbbá kikotorják a Bicskás-tavat.

Az önkormányzat emellett négy épületet is korszerűsít energetikailag, a TOP pályázatán nyert mintegy 150 millió forintból. Megújul a Törökszentmiklósi Városi Óvodai Intézmény Aranykapu Tagóvodája és Törökszentmiklós Város Bölcsődéje, valamint a Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ fogyatékos emberek, illetve az idősek nappali ellátásával foglalkozó épületei.

A beruházás az épületek fűtéskorszerűsítésére, külső hőszigetelésre, nyílászárók cseréjére, akadálymentesítésre, valamint napelemek telepítésére terjed ki, emellett akadálymentesítik az épületeket - mondta a polgármester.

VízgazdálkodásTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)óvodafejlesztésbölcsődekotrásTörökszentmiklós

Hírlevél

Hirdetés