2024.03.19, Kedd
Egyetem Tower: háromszintes mélygarázs építkezésével rajtol el a debreceni luxusprojekt
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Egyetem Tower: háromszintes mélygarázs építkezésével rajtol el a debreceni luxusprojekt

magyarepitok.hu

2020.08.07. 14:14 - Szabó Ákos

A megyeszékhelyen réseléses technológiával kezdte meg egy különleges ingatlan építését a HBM Soletanche Bachy.

Hirdetés

Debrecen ingatlankínálata 65 lakással bővül: a városközpontban épül fel az exkluzív Egyetem Tower. A mélyépítés elindulása kapcsán tartott sajtótájékoztatón Dr. Ináncsy Ernő, a beruházó University Invest Kft. ügyvezetője szólalt fel először és emlékeztetett: napra pontosan egy évvel az esemény előtt jelentették be a projekt indulását. Elmondta: a mélyépítésre szerződött partnerük, a HBM Kft. Magyarország egyik legnagyobb szakmai tekintéllyel rendelkező mélyépítő cége, amely nemzetközi kapcsolataira is tud építeni.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A magyar beruházó luxusszállodát idéző ingatlan felépítését tűzte ki célul, így többek között

  • a nyolcemeletes épület minden szintje egyedi stílust fog képviselni,
  • portaszolgálattal ellátott recepciós szinttel is rendelkezik,
  • a tetőterasz mintegy 80 négyzetméteres panorámás medencét kap,
  • illetve a háromszintes mélygarázsba autós lift viszi majd le a járműveket az utcáról.

 

A régióban először alkalmazott technológiával készítik az Egyetem Tower alapozását

 

 

Stötzer István, a HBM kiemelt projektekért felelős igazgatója megköszönte a beruházó bizalmát, majd elmondta: nem ismeretlen számukra a régió: korábban az Alföldi Tej- és a Continental-gyár építkezésében is részt vettek, idén pedig a BMW-gyár területén kezdték meg az alapozási munkákat. Kifejtette:

az Egyetem Tower építkezése több szempontból is úttörőnek számít.

Egyrészt mert olyan magas színvonalú lakóépületet hoznak létre, ami a régióban egyedülálló, másrészről a felhasznált technológiája is kuriózum: a megyében még nem készült réseléses eljárással mélygarázs. A mintegy 10 méter mélységű, háromszintes létesítmény kialakításához több mint 20 méter mélységig markolnak résfalat a talajban.

 

 

Folyamatos az együttműködés

Ahogy a nagy presztízsű helyszín és az összetett projekt is igényli, a beruházó és a HBM között már az első lépésektől kezdve szoros az együttműködés. Ez lehetővé tette, hogy a kisebb alapterületen is megoldják a szomszédos épületek lakói számára a folyamatos közlekedést, illetve hogy a munkaterület méretéből adódó egyéb kihívásokra is hatékony megoldásokat találjanak.

Az Egyetem sugárút új lakóháza a tervek szerint a jövő év végére készül el, a lakások több mint egyötöde már vevőre is talált. Addig is további információt a beruházásról, lakáslistát a www.egyetemtower.hu oldalon találhatnak az érdeklődők.

 

 

Galéria

Mi épül?HBM Kft.Debrecenlakásépítésúj építésű lakásokmélygarázsmélyépítés

Hírlevél

Hirdetés