2024.04.20, Szombat
Termálvízalapú fűtésre állt át Makó agráriskolája

Termálvízalapú fűtésre állt át Makó agráriskolája

mti, delmagyar.hu

2017.04.24. 10:17 - Hegedűs Gergely

Folytatódott Makó átfogó fejlesztése: a helyi szakiskola 90 éves épülete visszanyerte eredeti szépségét, miközben teljes energetikai felújítást kapott.

Hirdetés

Makón átadták a Galamb József Mezőgazdasági Szakközépiskola felújított épületét. Az 1927-ben emelt épület teljes energetikai korszerűsítésen esett át: fő- és udvari épületét hőszigetelték, kicserélték az elavult nyílászárókat és lámpákat, valamint épületfelügyeleti és energiamenedzsment rendszert alakítottak ki. Az intézmény a projektben termálvízalapú fűtési rendszert kapott új radiátorokkal, napelemekkel. A falakat pedig nemcsak szigetelték, hanem a régi, műemléki jelleget idéző stílusban újították fel.

A decemberben kezdődött munka a kivitelezői és alvállalkozói is makóiak voltak. A 350 millió forintos beruházás forrását egy izlandi–liechtensteini–norvég, a magyar kormány és a város önkormányzata együtt biztosította.

A fejlesztésnek köszönhetően az iskola évente 18-19 millió forintot takarít meg, és 190 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát ki.

ilyen volt az épület a felújítás előtt

Mint korábban megírtuk, Makón ezekben a hónapokban több kulturális, oktatási és sportlétesítmény építése, illetve rekonstrukciója, valamint közterületek megújítása zajlik. A település fejlesztéseit ebben a cikkben összegeztük.

EnergetikaMakóenergetikai beruházásoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés