2024.07.24, Szerda

Hirdetés

2500 négyzetméteres passzívházat adott át Angyalföldön az FK Raszter
Fotók: budapest13.hu

2500 négyzetméteres passzívházat adott át Angyalföldön az FK Raszter

budapest13.hu, magyarepitok.hu

2018.08.17. 15:28 - Szabó Ákos

A miskolci építőipari vállalat egyszerre gazdaságos és környezetbarát megoldással növelte a fővárosban elérhető lakások számát.

Hirdetés

Modern szemléletet képvisel a pénteken átadott XIII. kerületi önkormányzati tulajdonú 23 lakásos passzívház – emelték ki a Kartács utca 14. alatt található új létesítmény pénteki átadóján. Az épület, mely a fővárosi kerület lakhatási gondjain zöld megoldásokat alkalmazva, előretekintő hozzáállással javít, az FK Raszter Építő Zrt. kivitelezésében készült el, 961 millió forintos kerettel.

 

 

A miskolci központú magyar vállalat számára közel sem ismeretlen a hagyományos fűtési rendszer helyett korszerű megoldásokkal kialakított, energiatakarékos passzívházak konstrukciója: a cég 2017-ben építőipari nívódíjat kapott a szintén a XIII. kerületben felépített Meséskert Óvoda passzív épületéért.

 

Nyáron hűsebb, télen melegebb

A most átadott társasházat az önkormányzat beruházásában alakították ki a CÉH Zrt. tervei alapján. Az összesen mintegy 2500 négyzetméter teljes szintterületű épületben 23 lakást adtak át, melyek közül 2 A+, 21 A++ minősítésű.

A komplexum fűtése levegő-víz hőszivattyús rendszerrel működik, melegvíz-ellátását pedig központi kondenzációs gázkazánnal oldották meg, amely szükséges esetben a fűtésben is meg tudja támogatni.

A lakásoknak emellett egyedi szellőzőrendszerük is van és a fejlett technológiák, illetve építőanyag használatának köszönhetően energiafelhasználás nélkül is kedvező a hőháztartásuk: nyáron hűsebbek, télen melegebek.

 

Körültekintően építkeztek

 

 

Az építkezés során külön figyelmet fordítottak a környezetre. Noha a fővárosi körülmények között ezt nem triviális megoldani, egy 30 méter magas fát is megóvtak az építési területen, mely most az udvaron áll, több később ültetett növénnyel együtt. A házhoz ugyanitt tartozik egy parkosított, biztonságos játszótér is.

A 2016-ban megkezdődött építkezés során az FK Raszter

  • 3100 köbméter földet mozgatott meg,
  • 3800 tonna betont és
  • 180 tonna betonacélt használt fel.
Energetikalakásépítéspasszívházúj építésű lakásokAngyalföldCÉH Zrt.FK Raszter Építő Zrt.

Hírlevél

Hirdetés