2024.04.16, Kedd
A föld alatt bővül az átalakuló Közlekedési Múzeum
kép: ligetbudapest.eu

A föld alatt bővül az átalakuló Közlekedési Múzeum

MTI, ligetbudapest.eu

2016.06.27. 09:46 - Antal Zsófia

A múzeum kívül-belül megújul és térszint alatti kiállítótereket kap a Liget Budapest projekt keretében. A régi épület bontása hétfőn kezdődik, s a hét milliárdos fejlesztés 2018 márciusára készül el.

Hirdetés

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum az eredeti kiviteli tervek alapján áll helyre, így az 1899-ben létrejött épület ismét a második világháborús rombolás előtti állapotban várja majd a látogatókat. Ugyanakkor az épületen belül kortárs, 21. századi belsőépítészeti megoldásokkal új kiállítás, kilátó és közösségi tér jön létre.

Az átalakítás során az eddiginél kétszer nagyobb kiállítótér készül, ami a 21. századi követelményeknek megfelelően interaktív, digitális technológiákkal mutatja majd be a közlekedés múltját és jövőjét. Az új épület az eddiginél kisebb helyet foglal majd el, mert a kiállítótér bővítés a föld alatt történik. Végül a 20 méter széles aszfaltozott parkoló helyén zöldfelületet hoznak létre.

2018 márciusára egy kívül teljes műemléki rekonstrukción átesett, belül pedig modern múzeum nyitja majd meg kaput a megújult Városligetben.


A Pelaga Bt. látványterve

A Városliget Zrt. közlése szerint a régi, rossz állapotú épület bontása hétfőn kezdődik. Több műtárgy még szállításra vár a raktárba, ezek biztonságos és szakszerű kiemeléséhez esetenként az épület szerkezetét, födémrendszerét is meg kell bontani. A cég kiemelte, hogy a bontás során egyetlen fát sem szükséges kivágni, a később kezdődő építkezés miatt érintett fákat pedig a Városligeten belül átültetik.

Galéria

Mi épül?Liget Budapest Projektturizmusmúzeum

Hírlevél

Hirdetés