2024.04.16, Kedd
A kézilabda hozza helyzetbe a magyar padlógyártót

A kézilabda hozza helyzetbe a magyar padlógyártót

magyarepitok.hu

2016.07.18. 12:51 - Hegedűs Gergely

A győri Graboplast burkolatait 60 országban mintegy 20 ezer sportpályán használják, a hazai és a nemzetközi kéziszövetség segítségével tovább javulhat a mérleg.

Hirdetés

Szakmai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kézilabda Szövetség (MKKSZ) és a padlógyártás területén meghatározó Graboplast, miszerint a szövetség támogatja a magyar cég padlóinak használatát a hazai pályákon. A Graboplastot azt követően biztosította támogatásáról a hazai szövetség, hogy a vállalat sportpadlója megkapta a Nemzetközi Kézilabda Szövetség IHF tanúsítványát. Ezt korábban a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) is megadta a vállalatnak.

 

Jancsó Péter, a Graboplast elnöke a szerződés megkötésekor kiemelte, hogy a sportcélú burkolatok két típusát gyártják, a PVC sportpadlókat és a sportparkettákat, melyekhez kapcsolódóan évtizedes gyártási tapasztalattal rendelkeznek.

 

A több mint 110 éves Graboplast az elmúlt évtizedben átállt a speciális padlógyártásra, és annak meghatározó európai szereplőjévé vált. Ennek közönhetően a lakossági padlók előállítása mellett olyan saját fejlesztésű, nagy hozzáadott értékkel rendelkező speciális padlóburkolatokra koncentrál, mint például a közületi-, sport- és a járműipari padlók.

 

Ma a világ több mint 60 országában mintegy 20 ezer sportpályán Grabo burkolatot használnak. A vállalat az elmúlt 3 évben több mint 130 ezer négyzetméter sportpadlót értékesített, összesen több mint 250 pályára.

 

A győri székhelyű Graboplast 2015-ben 18 milliárd forintos árbevételt ért el, bevételeinek több mint 90 százaléka származik az exportpiacokról. A társaság termékei a legmodernebb technológiák alkalmazásával készülnek, melyeket a közel 700 főt alkalmazó vállalat öt kontinens közel 100 országába szállít. A három gyártóegységgel (Győr, Kecskemét, Tatabánya) rendelkező, magyar tulajdonú vállalat jelenleg számos fejlesztést folytat, az összesen 8,7 milliárd forintos beruházással legalább 120 új munkahelyet hoz létre.

(sajtóközlemény alapján)

Iparági híreképítőipari cégeksportberuházásokGraboplast Zrt.

Hírlevél

Hirdetés