2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Fontos szerepet kapott a Liget Budapestben az Óbuda-Újlak és a Főber
magyarepitok.hu

Fontos szerepet kapott a Liget Budapestben az Óbuda-Újlak és a Főber

magyarepitok.hu

2018.06.19. 11:40 - Antal Zsófia

A két cég konzorciuma végzi Európa egyik legnagyobb szabadidős fejlesztésének lebonyolítását és műszaki ellenőrzését.

Hirdetés

Fővárosunk, mint európai metropolisz élhetőbb, zöldebb formában történő újjászületésének egyik legfontosabb lépcsője a Liget Budapest projekt. A projektegyüttes lebonyolítását, a mérnöki tanácsadást, illetve a műszaki ellenőri feladatokat az idén harmincesztendős Óbuda-Újlak Zrt. vezette Liget Mérnök Konzorcium végzi, amelyben partnere a Főber Zrt.

A szakma csaknem valamennyi szegmensére kiterjedő feladatok a legnagyobb fokú körültekintést és több évtizedes tapasztalaton alapuló precíz tudást követelnek meg mérnöki oldalról. A munkákban a kezdetektől résztvevő szakemberek a kontinens egyik legnagyobb léptékű és egyben legzöldebb szabadidős, rekreációs, valamint kulturális tevékenységek számára otthont adó komplexumának létrejöttében vehetnek részt.

A projekt mérnöki feladatai már pusztán annak volumene és összetettsége révén is kimagaslóak. Számos új intézmény megvalósulását (Magyar Zene Háza, Új Nemzeti Galéria, Néprajzi Múzeum és Látogató Központ, Magyar Innováció Háza, Fővárosi Városligeti Színház, Regnum Marianum Emlékhely, Dózsa György úti mélygarázs, Állatkerti körúti pavilonok), meglévő épületek rekonstrukcióját (Olof Palme Ház), valamint a park teljes rehabilitációját, azon belül a zöldterület jelentős, az eddigi 60%-ról 65%-ra történő növelését foglalja magában. Szintén a feladatok része a Városliget területén kívüli épületek (Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ) megépítése, illetve renoválása, rekonstrukciója (Komáromi Csillag Erőd).

A budapesti Városliget generációk óta a főváros – egyben Magyarország – első számú közparkja, és egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. A hagyományosan hozzá köthető rendezvények, mint a Budapest Maraton és a városligeti majális, illetve az itt található létesítmények eddig is az ország egyik leglátogatottabb zöld szigetévé avanzsálták. A terület fejlesztője-vagyonkezelője, a Városliget Zrt. a Liget Budapest Projekt megrendelőjeként a mintegy 105 hektáros térség teljes rekonstrukcióját célozza a világszínvonalú létesítménykomplexum kialakításával.

Óbuda GroupIparági hírekLiget Budapest ProjektVárosliget

Hírlevél

Hirdetés