2024.04.19, Péntek
Hatalmas növekedésen van túl a Mapei
Fotók: Mapei Kft.

Hatalmas növekedésen van túl a Mapei

Mapei Kft.

2018.07.10. 11:24 - Szabó Ákos

Az építőanyag-gyártó 32 százalékkal növelte forgalmát az első félévben, azonban középtávon aggodalmukat fejezték ki a lakásáfa-kedvezmény megszűnése miatt.

Hirdetés

Sikeresen használja ki az építőipari konjunktúrát a Mapei Kft., jelentős növekedést értek el eddig 2018-ban – derül ki az építőipari alapanyag-előállító sajtóközleményéből. A vállalat első féléves belföldi forgalma mintegy 7,47 milliárd forint volt, ami 32 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

„Sikerült kiaknáznunk az ágazat lendületét, amit a CSOK, a kedvezményes áfa, az állami és uniós beruházások egyaránt serkentettek. Szemben a korábbi óvatos tervezéssel, minden eddiginél magasabb belföldi forgalomnövekedésre számítunk idén” – mondta Markovich Béla, a Mapei ügyvezetője.

A vállalat optimizmusát az is erősíti, hogy augusztusra átadják cég a Market Építő Zrt. által kivitelezett új gyárát.

 

A Mapei szeretné, ha tovább tartana a lakásépítési lendület

 

A vállalat Budaörsi központja

Mindemellett a Mapei sajtóközleményében kifejezi aggodalmát a lendületet fékező tényezőkkel kapcsolatban is. A szakemberképzést jelentősen támogató cég felhívja a figyelmet ennek a munkaerőpiacnak a kedvezőtlen helyzetére. Emellett megemlítik: a forint gyengülése megnehezíti az építőipari alapanyaggyártást, mivel elmondásuk szerint a hazai gyártók többsége importálja az ehhez szükséges termékeket.

Markovich Béla szerint ezzel együtt az új lakásokra vonatkozó 5 százalékos, kedvezményes áfaidőszak befejeztével kedvezőtlen hatásokra kell számítani. Elmondása szerint egyrészt csökkeni fog a lakossági építkezések száma, másrészről pedig növekedhet a szürke és fekete munka aránya. A cégvezető hangsúlyozta: ha nem hoznak olyan intézkedéseket, melyek ellensúlyozzák az áfakedvezmény végét, akkor az a lakásépítési konjektúra végét jelentheti.

Mapei Kft.Iparági híreképítőipari alapanyagokSóskút

Hírlevél

Hirdetés