2024.03.29, Péntek
 Meghatározó építőipari eseménnyé nőtte ki magát az Ybl Szakmai Nap

Meghatározó építőipari eseménnyé nőtte ki magát az Ybl Szakmai Nap

magyarepitok.hu

2019.03.08. 08:53 - Hegedűs Gergely

Egyszerű egyetemi rendezvényként indult, de miután újraálmodták, egyfolytában növekedik: idén már 60-65 meghatározó cég lesz jelen az egyetemen!

Hirdetés

A korábbi sikerekre alapozva ezúttal is a hallgatók szervezik meg a budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának szakmai napját, és ezúttal is az építőipart bevonva. Az idén március 26-ára szervezett szakmai nap mára egy jelentős eseménnyé nőtte ki magát, nem véletlenül.

„A hallgatók egy kötetlen közegben tudnak beszélni az iparággal, ugyanakkor a cégek is lehetőséget nyernek az utánpótlásuk megerősítésére”

– foglalta össze a lényeget az egyik főszervező, Kincses Péter.

Szavait alátámasztja, hogy a hallgatói részvétel jelentős növekedés mellett tavaly már a középfokú intézményekből (főleg szakiskolákból) is többen ellátogattak a szakmai napra azért, hogy megismerkedjenek az Ybl kínálta lehetőségekkel. A cégek oldalán hasonló adatok mutatják a kiemelt érdeklődést. Az építőipar leginkább meghatározó társaságai közül tavalyelőtt 30, tavaly már 50 vállalat volt jelen a munkahelyeit és gyakornoki pozícióit bemutató standjaival. Idén pedig több cég már magától jelentkezett az eseményre, a létszámuk pedig jelen állás szerint 60-65 körül alakul majd.

A siker kulcstényezőjére a másik főszervező Fórizs Lajos így mutatott rá:

„Fontos, hogy ez a nap egy hallgatói kezdeményezésből nőtte ki magát sikeres rendezvénnyé, így valóban a diákok igényeit közvetíti.”

Hozzátette, az is rengeteget számít, hogy az ágazat nagyon jól reagált az ötletükre. „A megkeresett cégek meglátták benne a lehetőséget, és a visszatérésük, valamint a számuk növekedése azt jelzi, hogy meg is találták azt, amit keresnek a rendezvényen.”

Az Ybl Szakmai Nap történetét és új szemléletben történő újjászervezését ebben a cikkünkben írtuk meg két évvelezelőtt, a tavalyi sikereit pedig itt mutattuk be.

Iparági hírekszakemberképzésYbl Szakmai NapYbl Miklós Építéstudományi KarKincses Péter

Hírlevél

Hirdetés