2022.09.29, Csütörtök
Kulcsfontosságú szerződést írtak alá a debreceni BMW-gyárról
Illusztráció: A BMW müncheni gyára (BMW Group)

Kulcsfontosságú szerződést írtak alá a debreceni BMW-gyárról

mti, magyarepitok.hu

2019.09.24. 11:58 - Szabó Ákos

A BMW Group birtokába került az építkezés helyszínéül szolgáló terület.

Hirdetés

Tavaly nyáron jelentették be, hogy Debrecenben épül meg a BMW új gyára, azóta Market Építő Zrt. földmunkákat vállalt el, előkészítési fázisban van egy autópálya-csomópont építkezése és minőségellenőri közbeszerzés is lezajlott a Főber Zrt és a Fugro Kft. győzelmével.

Most a városban aláírták az infrastrukturálisan előkészített terület adásvételi szerződését, és ezzel a beruházási terület a BMW Group tulajdonába került. A mintegy 1 milliárd eurós beruházás kapcsán Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Debrecenben elmondta: az autógyár építési munkálatai megkezdődhetnek.

 

Munkagépek dolgoznak a leendő BMW-gyár építési területén Debrecen közelében 2019. szeptember 23-án. MTI/Czeglédi Zsolt

 

Évi 150 ezer autót gyártanak majd

Az eseményen elhangzott: az állam

  • 130 milliárd forinttal járult hozzá a gyárnak is helyet adó debreceni észak-nyugati ipari övezethez kapcsolódó közlekedési infrastruktúra kialakításához,
  • további 35 milliárdot pedig a debreceni oktatási rendszer fejlesztésére fordítanak

annak érdekében, hogy hosszú távon szakképzett munkaerőt biztosíthassanak a városban működő cégeknek. A város új nemzetközi iskoláját nemrég adták át (az épületet a Hunép Zrt. kivitelezte).

Korábban a beruházással kapocslatban elhangzott: a gyár kapacitása évi 150 ezer autó összeszerelésére lesz elegendő, a komplexumban pedig ezernél is több alkalmazott dolgozhat majd.

Iparági hírekDebrecenüzemépítésüzemfejlesztésútépítésMarket Építő Zrt.Hunép Zrt.Fugro Consult Kft.Főber Zrt.

Hírlevél