2024.07.27, Szombat

Hirdetés

IDEA Electric 2019 – forradalmi megoldások az építőiparban

IDEA Electric 2019 – forradalmi megoldások az építőiparban

magyarepitok.hu

2019.11.22. 10:13 - Almási Krisztina

A konferencia a tervezői és kivitelezői oldalt is figyelembe véve a villamos szakág innovációit helyezi előtérbe.

Hirdetés

Ma került sor az IDEA Electric 2019 elnevezésű nemzetközi villamosmérnök konferencia megrendezésére Kecskeméten. A tavasszal második alkalommal életre hívott IDEA 2019 Conference után ez a rendezvény is a Magyar lnnovatív Építőipari Nyílt Klaszter (MIÉNK) szervezésében, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai és Épületvillamossági Tagozatával együttműködve valósult meg.

A rendezvényt többek közt olyan nagy cégek támogatják, mint a Siemens, a Schneider, a Legrand, a Tungsram, a Provim, a BIM Design Kft. és a KÉSZ Csoport.

Az eseményt megnyitó Kun Gábor, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai Tagozatának elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy az IDEA Conference kialakuló hagyományát folytatva a korábbi két rendezvény tartószerkezeti irányultságától eltérően a mai eseményen az épületvillamossági szakágra helyezik a hangsúlyt.

 

A képre kattintva galéria nyílik! (Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

 

A Tagozat elnöke kifejtette, hogy a mai konferenciát többek közt az hívta életre, hogy időszerű volt egy olyan platformot megteremteni, amely teret biztosít az épületvillamosság területét érintő aktuális kérdések megvitatására a tervezői és kivitelezői oldalt is beleértve.

Az IDEA Electric 2019-nek egy másik fontos funkciója is van a témát érintő területek bemutatásán túl: a konferencián való részvételt a Magyar Mérnöki Kamara a továbbképzési rendszerében a jogosultsággal rendelkező mérnökök akkreditált szakmai továbbképzésként ismeri el. A jogosultsággal rendelkező mérnököknek évente egyszer kell egy kötelező továbbképzésen részt venni, hogy ez a jogosultság fennmaradjon. Az IDEA Electric beilleszkedik ebbe a kötelező továbbképzési rendszerbe, tehát aki ezen részt vesz, annak a Kamara elfogadja a továbbképzési kötelezettségét – tette hozzá Kun Gábor.

 

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Innovatív ötletek, egyedi megoldások

Az lDEA Electric 2019 konferencián különféle innovatív eljárásokat és projekteket ismerhet meg a közönség, ahol az előadások mellett szakmai bemutatók és workshopok segítenek elmélyülni a témában. Sor kerül többek közt a BIM (Building Information Modeling) bemutatására a villamos tervezés területén a BIM Design Kft. tolmácsolásában, de a Smart City projektben rejlő lehetőségeket is megismerhetik az érdeklődők a Tungsram előadásában.

 

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

A workshopokon olyan témákkal találkozhatnak testközelből az érdeklődők, mint például az energetikai szektor innovációi, vagy az intelligens otthonok szempontjai.

A konferencia elnevezéséül választott mozaikszó értékeit - lDEA: lnnovation, Design, Engineering and Architecture - ezúttal is érvényesíti a rendezvény, nem csupán a mérnöki munkát, hanem a mögötte megjelenő mérnök-egyéniségeket is bemutatva.

Galéria

Iparági hírekKÉSZ CsoportIDEA Electric 2019IDEA Conference 2019innovációtechnológiaKecskeméttervezésBIM Design Kft.BIM

Hírlevél

Hirdetés