2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Vitás ingatlanba költözött a Nemzeti Agrárkamara?

Vitás ingatlanba költözött a Nemzeti Agrárkamara?

2019.12.14. 08:44 - magyarepitok.hu

2019 októberben számoltunk be, hogy ünnepélyesen átadták a fővárosi Bartók Udvar három részből álló irodafejlesztésnek az első ütemét, ahová a Nemzeti Agrárkamara, mint a legismertebb bérlők egyike már be is költözött.

Hirdetés

Egy a neve mellőzését kérő alvállalkozó viszont arról számolt be lapunknak, hogy a beruházó és a generálkivitelező vitája miatt két hónapja nem jut a maradék megbízási díjához, ezért a Teljesítésigazolási Szakértő Szervhez fordult.

 

„A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) a 2013. évi XXXIV. törvény alapján az építészeti-műszaki tervezési, építési és kivitelezési szerződések teljesítéséből fakadó viták ügyében tud eljárni. Kérelmet adhat be és így a szakértői eljárás lefolytatását kérheti a megrendelő, a tervező, a kivitelező vagy az alvállalkozó. (...) A TSZSZ eljárásának legfőbb célja az elhúzódó elszámolási viták rendezésének felgyorsítása. A TSZSZ szakvélemény elkészítésének határideje 30 nap, ami indokolt esetben maximum 30 nappal meghosszabbítható, így 60 napon belül minden esetben lezárul a szakértői eljárás.”

Forrás: mkik.hu

 

 

Az a beruházást bemutató cikkekből is kiderül, hogy a Bartók Udvar irodakomplexum egy három ütemből álló beruházás. Több forrásunk viszont arról számolt be, hogy az ünnepélyes átadás ellenére a végteljesítési igazolásokat még nem írták alá számukra, ezért a jelentős összegű végszámláikat sem tudták beadni a generálkivitelezőnek.

Ennek kapcsán megkerestük a generálkivitelező A-Híd Zrt vezérigazgatóját, Sal Lászlót, hogy mit tud elmondani az alvállalkozói végteljesítési igazolások kapcsán, illetve a beruházásról egészében:

„A beruházóval kötött szerződés tiltja, hogy a beruházásról részletes tájékoztatást adjak. Azt elmondhatom viszont, hogy a végteljesítési igazolást még az A-Híd Zrt. sem kapta meg aláírva, így a végszámlánkat mi sem tudtuk beadni a beruházó felé, ettől függetlenül elmondhatom, hogy minden alvállalkozóval egyeztetéseket végzünk, amelyek alapján alvállalkozót ki fogunk fizetni rövid időn belül. Azt biztosan állíthatom viszont, hogy a három ütemre tervezett beruházásnak a hátra lévő két projektjében nem kívánunk részt venni."

Megkerestük Székely Ádámot, a IB Irodaház Kft. ügyvezetőjét, hogy a véleményét kérjük. Székely úr nem tanúsított túl nagy együttérzést, kijelentette, hogy januárig külföldön van, addig is kereshetjük Mentes Zsolt beruházási és üzemeltetési igazgatót. Mivel Mentes Zsolt a céginformációs adatok alapján nem jogosult az IB Irodaház Kft képviseletére, ezért inkább megvárjuk, amíg Székely úr hazaérkezik.

Iparági hírekBudapestA-Híd Zrt.magasépítés

Hírlevél

Hirdetés