2024.04.24, Szerda
Ismét megrendezik a mérnökszakma egyik legfontosabb eseményét
Fotó: KÉSZ Zrt.

Ismét megrendezik a mérnökszakma egyik legfontosabb eseményét

magyarepitok.hu

2020.03.06. 11:10 - Almási Krisztina

Az idei IDEA Conference-n terítékre kerülnek többek közt a BIM-tervezéssel, a tűzvédelemmel és a homlokzatokkal kapcsolatos témakörök is.

Hirdetés

Április 23.-24. között már harmadik alkalommal kerül sor az IDEA Conference megrendezésére Kecskeméten az IQ Kecskemét és a Magyar Mérnöki Kamara szervezésében. A konferencia az év egyik legnagyobb és legjelentősebb rendezvénye mind a hazai, mind a nemzetközi mérnökszakmában, emellett pedig kiemelt figyelmet fordít a jövő mérnökgenerációjára is.

A két napos konferencián az idei évben is elismert magyar és nemzetközi előadókkal készülnek a szervezők.

A látványos projektbemutatók mellett külön szekcióban foglalkoznak a tűzvédelem, valamint a földrengések és a homlokzatok kérdéskörével, a pénteki konferencianapot pedig teljes egészében a BIM alapú tervezésnek szentelik.

A program részét képezik azok a szekciók, ahol megjelenik az ipari innováció és a különleges építőanyagok felhasználásának témaköre is. A konferencián kiemelt figyelmet kapnak új eljárások, módszerek, és esettanulmányok, a neves előadók közt szerepel többek közt Ferencz Marcel, Veljko Janjic és Roma Agrawal is. Az IDEA CONFERENCE a magyar és nemzetközi építőipari szereplők egyik legfontosabb találkozási pontja.


A mérnökhallgatók jelentik a jövő kulcsát

Az IDEA Conference a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara társszervezésében létrejövő, a Magyar Mérnöki Kamara által kötelező képzésként is elismert szakmai rendezvény. A korábbi évekhez képest változást jelent, hogy idén már nem csak a Tartószerkezeti Tagozat és az Építési Tagozat, hanem a Tűzvédelmi Tagozat elfogadott kötelező szakmai képzése is egyben.

Filkó Veronika, az IDEA Conference szervezőbizottságának vezetője lapunknak nyilatkozva elmondta: „Idén szeretnénk hangsúlyosabb szerephez juttatni az egyetemi hallgatókat, hiszen ők a mérnökszakma utánpótlása, jövőjének kulcsa. A konferenciára immár kedvezményes árú diákjegyet biztosítunk, emellett a mérnökhallgatók számára elindítottuk az IDEA önkéntes programját, mellyel szeretnénk elősegíteni, hogy már tanulmányaik során bekerüljenek a szakma „vérkeringésébe”, megismerkedhessenek leendő kollégáikkal, esetleg épp leendő szakterületük megtalálásában inspirálhatják őket az elhangzó előadások.”

Az eseményről további információk és a részletes program az alábbi linken található.

Iparági hírekKÉSZ CsoportIDEA Conference 2020szakemberképzéskonferenciaKecskemét

Hírlevél

Hirdetés