2024.03.28, Csütörtök
Mától új formában működik tovább a Merkbau
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Mától új formában működik tovább a Merkbau

magyarepitok.hu

2020.09.01. 07:26 - Almási Krisztina

A Kft.-ből Zrt.-vé való átalakulást a vállalatnál hosszas előkészületek előzték meg, a döntést a generációváltás és a folyamatos fejlődés biztosítása is indokolta.

Hirdetés

A mai naptól, 2020. szeptember 1-től kezdődően a kiskunhalasi székhelyű Merkbau Kft. immár Merkbau Zrt.-ként működik tovább. Az építőipari cégnél az ehhez szükséges előkészületek már évekkel korábban elkezdődtek.

A zártkörű részvénytársasági forma kialakítása egyrészt a generációváltáshoz kapcsolódik, ugyanis a vállalat egyik legfőbb célja a fiatalabb generáció simulékony és effektív beépülése a szervezet életébe és a cégvezetésbe. Mindezen túl az átalakulás szükségessége a cég folyamatos működéshez és fejlődéshez is kapcsolható.

Ezen felül lehetőség nyílik a társaságnál dolgozó vezető beosztású személyek érdekeltségének kialakítására a vállalat további értéknövekedésében.


Formalizáltabb vállalatvezetés lesz jelen

A jogi forma átalakulása után a vállalatvezetési folyamatok az eddigiekhez hasonlóan működnek majd a továbbiakban is, ugyanakkor változást jelent, hogy mostantól ezek a metódusok formalizáltabbak lesznek. Formális átalakulást jelent az igazgatóság és a felügyelőbizottság – tehát a kollektív vezetés – létrehozatala, ami ugyanakkor az eddigi gyakorlat szempontjából nem jelent érdemi változást.

A jelenlegi cégvezetők mellett gyermekeik is helyet kapnak az igazgatóságban.

A partnerek, azon túl, hogy a kft. helyett egy új adószámmal rendelkező zrt.-nek számláznak és tőle fogadnak be számlát, mást nem fognak érezni.

Iparági hírekMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Kiskunhalas

Hírlevél

Hirdetés