2024.07.13, Szombat
A Mapei komolyan veszi a védekezést: antigén teszteket biztosít a dolgozóinak
Fotó: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

A Mapei komolyan veszi a védekezést: antigén teszteket biztosít a dolgozóinak

magyarepitok.hu

2020.11.20. 14:22 - Gyöngyösi Klaudia

Szigorú biztonsági intézkedések mellett zavartalanul termel a Mapei Kft. gyára.

Hirdetés

A vállalat szigorú intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy megvédje a munkatársak egészségét és megóvja a vállalat működőképességét. A magától értetődően kötelező maszkviselés, az érintkezések korlátozása és a fokozott higiéniai intézkedések mellett, a vállalat antigén tesztet biztosít munkatársainak. A teszteket szükség esetén, szakképzett egészségügyi dolgozók végzik el.

„El akarjuk kerülni a tömeges megfertőződést, ennek érdekében hoztuk az intézkedéseket, mindent elkövetünk, hogy megőrizzük a munkatársaink biztonságát. Hál’ istennek eddig eredményes volt a védekezés” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

 

A Mapei ügyvezetője pozitívan látja a jövő évet

A vállalat szerint áruhiánytól nem kell tartani, olasz anyavállalat működése folyamatos, az alapanyag ellátás zavartalan. A Mapei termékek áraira a járvány jelenleg nincs hatással, ezért áremelés – az Euro árfolyam változása és az infláció miatti kisebb korrekciótól eltekintve - nem várható.

A vállalat továbbra is optimista, az ágazat növekedésére számít 2021-ben. Markovich Béla szerint annak ellenére, hogy jelenleg befékezett a piac, a korlátozások miatt visszafogták költéseiket az emberek, ez az óvatosság átmeneti.

A január 1-től életbe lépő támogatások, a lakásépítések kedvezményes áfája, a felújítási támogatás várhatóan élénkítik a piacot. Az intézkedések kompenzálhatják a kieső szektorok forgalmát, például a csökkenő turisztikai felújításokat és építkezéseket, melyek az elmúlt években jelentős részt hasítottak ki a fellendülésből.

Iparági hírekMapei Kft.koronavírusépítőipari alapanyagok

Hírlevél

Hirdetés