2024.03.19, Kedd
Nagy segítséget jelent a járvány leküzdésében a Duna Aszfalt legújabb adománya
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Nagy segítséget jelent a járvány leküzdésében a Duna Aszfalt legújabb adománya

magyarepitok.hu

2021.01.18. 12:20 - Hegedűs Gergely

A piacvezető mélyépítő vállalat nem először segíti a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház munkáját.

Hirdetés

Új lélegeztetőgépekkel gazdagodott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház a Duna Aszfalt Zrt.-nek köszönhetően. Az intézmény Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályára két magas színvonalú, intenzív osztályos lélegeztetőgép érkezett, több mint 17 millió forint értékben.

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu


A történelmi időkben kötelességként tekintenek a segítségadásra

A kórház előcsarnokában tartott hétfői sajtóeseményen kiderült, a piacvezető mélyépítő vállalat nem először segíti a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház munkáját: ezúttal az új típusú koronavírus-járvány kapcsán kereste meg az intézményt, és ajánlotta fel a segítségét.

Az átadón Dr. Ónodi Barna, a Duna Group sajtószóvivője elmondta, a cég CSR-programjában az egészségügy kiemelt figyelmet kap. "Így kötelességünknek éreztük, hogy ezekben a történelmi időkben segítsünk" - fogalmazott a szóvívő. 

"A vakcina megérkeztéig, a nyájimmunitást kialakulásáig is tenni szerettünk volna valamit, így fontosnak tartottuk, hogy a vállalat a védekezéshez szükséges eszközök, például maszkok beszerzése mellett más módon is segítsége a térségben élők életét." 


Széleskörű lélegeztetési módot kínálnak az új gépek

Dr. Svébis Mihály, főigazgató úgy fogalmazott, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház rendkívül nehéz évet zárt, és a járványnak még közel sincs vége. Kiemelte azt is, mennyire fontos, hogy a lehető legtöbb ember felvegye az oltást, hiszen csak a nyájimmunitás mielőbbi elérése vethet véget a pandémiának. „Addig is legfontosabb feladatunk, hogy továbbra is legjobb tudásunknak megfelelően, a legmagasabb színvonalú ellátást tudjuk biztosítani a hozzánk érkezőknek. Ebben nyújt most nagy segítséget a Duna Aszfalt adománya” – mondta a főigazgató.

Dr. Fülep Zoltán, az intenzív osztály osztályvezető főorvosa szavaiból kiderült,

a két lélegeztetőgép tudásszintjével tökéletesen illeszkedik az osztály által képviselt szakmai koncepcióba.

"A lélegeztetőgép által nyújtott széleskörű lélegeztetési módok lehetővé teszik a személyre szabott, a beteg biztonságát és komfortját egyaránt figyelembe vevő légzéstámogatás elérését” - mondta el.

Galéria

Iparági hírektársadalmi felelősségvállalásDuna Aszfalt Zrt.Kecskemét

Hírlevél

Hirdetés