2024.03.19, Kedd
Napelemekkel fejleszti telephelyét ez a magyar építőipari cég
mhh.hu

Napelemekkel fejleszti telephelyét ez a magyar építőipari cég

mti

2021.01.22. 10:48 - Hegedűs Gergely

A 2019-ben 35 milliárdos árbevételig jutott vállalat több mint 200 embernek ad munkát, az alvállalkozókkal együtt pedig több mint 800 munkavállalónak teremt lehetőséget.

Hirdetés

Több mint 66 millió forintos beruházással 472 panelből álló napelemparkot építtet Szombathelyen a Jávor utcai telephelyén a Metál Hungária Zrt. - közölte csütörtökön az MTI-vel a könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezésével, tetőhéjalással, homlokzatburkolással, valamint komplett homlokzatburkolási rendszerek építésével foglalkozó cég.    


A költségek és a környezetterhelés is csökken

A beruházás európai uniós forrásból valósul meg, és 175 ezer kWh áram termelésére lesz alkalmas, amely 75 százalékban fedezi az üzem energiaigényét, a korábbinak a negyedére csökkentve az éves energiaköltséget - írták a közleményben.   

A fejlesztéssel a vállalat célja, hogy fenntartható megoldást találjon működése hatékonyságának fokozására és költségeinek csökkentésére, valamint az is, hogy a telephely működéséhez szükséges elektromos áramot minél nagyobb arányban megújuló, tiszta energiaforrásból fedezhessék - fűzték hozzá.   


Kiemelten kezelik a környezetvédelmi szempontokat

A napelemes rendszer kiépítéséhez szükséges engedélyek beszerzése és a kivitelezési szerződés megkötése már megtörtént, hamarosan megkezdődnek a kivitelezési munkálatok, így március végére működésbe léphetnek a berendezések.   

Kreinbacher József, a Metál Hungária Holding Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: cégüknél a jogszabályi előírásokon túlmutatóan építik be a működésbe a környezetvédelmi szempontokat, az energiahatékonyság fokozása és a megújuló energiaforrások hasznosítása mellett pedig a cég stratégiájának fontos része a minél nagyobb arányú újrahasznosítás, az építési hulladék és a csomagolóanyagok szelektív gyűjtése és elszállítása is.   


Ipari, logisztikai, kereskedelmi és sport beruházásokban vesznek részt

Az 1995-ben alapított, szombathelyi központú Metál Hungária Holding Zrt.

elsősorban könnyűszerkezetes csarnokok kivitelezésével, tetőhéjalással, homlokzatburkolással, valamint komplett homlokzatburkolási rendszerek szállításával és építésével foglalkozik az ipari, logisztikai, kereskedelmi és sport beruházások terén.   

A magyar tulajdonos által irányított vállalat sikerrel terjeszkedett a hazai és a külföldi piacokon is, megrendelői között olyan jelentős beruházók találhatók, mint például a dél-koreai SK Innovation, a Samsung, vagy az Audi, a Bosch és a Mercedes.


Folyamatosan növelték a forgalmukat az elmúlt években

A 2019-ben mintegy 35,1 milliárd forintos forgalmat lebonyolító vállalat közvetlenül több mint 200 embernek ad munkát, az alvállalkozók számára biztosított foglalkoztatással együtt pedig több mint 800 munkavállalónak teremt munkalehetőséget - tartalmazza a közlemény.   

A nyilvános beszámoló adatai szerint a Metál Hungária Holding Zrt. nettó árbevétele 2017-ben 22 milliárd 233 millió forint, 2018-ban 23 milliárd 453 millió forint, 2019-ben pedig nettó 35 milliárd 161 millió forint volt. Adózott eredménye 2017-ben 959 millió forint, 2018-ban 1 milliárd 310 millió forint, 2019-ben pedig 2 milliárd 686 millió forint volt.

Iparági hírekcsarnoképítésMetál Hungária Holding Zrt.Szombathelynapelemenergetika

Hírlevél

Hirdetés