2024.03.29, Péntek
Siker és professzionalizmus: így érte el végleges arculatát a WHB Group
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Siker és professzionalizmus: így érte el végleges arculatát a WHB Group

magyarepitok.hu

2021.03.22. 14:30 - Gyöngyösi Klaudia

1997-es alapítása óta a West Hungária Bau Kft. nagy utat járt be, melyet számos, kemény munka árán megszerzett siker övez. Ma már WHB Groupról beszélhetünk, több, az építés különböző területeit lefedő divízióval.

Hirdetés

Nem kell ahhoz marketingszakembernek lenni, hogy tudjuk, egy márka arculata a márka mögött álló cég vizuális megjelenése. De hogyan lehet egy vállalatot vizuálisan megjeleníteni? A piaci erejét, az értékeket, melyeket képvisel, a filozófiáját, sőt a múltját? Ez az, amihez viszont már marketingszakembernek kell lenni: ügyelni arra, hogy a szervezetről mutatott kép aktuális és pozitív üzenetekkel teli legyen.

Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

1997-es alapítása óta a West Hungária Bau Kft. nagy utat járt be, melyet számos, kemény munka árán megszerzett siker övez. Ma már WHB Groupról beszélünk, több, az építés különböző területeit lefedő divízióval.

Ezt a növekedést, tehát a cég gyakorlati átlényegülését országosan ismert, nagy piaci jelentőséggel bíró vállalattá, vállalatcsoporttá, feltétlen követnie kellett az arculatának.

Mindezt úgy, hogy ne változzon meg teljesen, inkább csak megújuljon, hogy megfeleljen a modern vizuális trendeknek is. Adott volt tehát a feladat, így 2018-ban megkezdődött a jelenleg ismert imidzs kialakítása.

Az elmúlt 3 év számos feladatot tartogatott. Az arculatváltás ugyanis nemcsak a logó cseréjét jelenti, és nem áll meg a levélpapírnál sem: minél nagyobb egy vállalat, annál több arculathordozó, azaz logó és egyéb design-elemek megjelenítésére hivatott eszköz áll rendelkezésére. Honlap, autók, táblák, épületek kül- és belterei - minél jobban belegondolunk, annál több ilyen juthat eszünkbe.

 

A professzionaliumus színeibe öltözött az arculat

Az új logó és színvilág megszületése után 2019 a tesztelés éve volt.

A projekt marketing eszközök megújultak, pirosba és feketébe, azaz a siker és a professzionalizmus színeibe öltöztek, viselve a modernizált, dinamikusabb megjelenésű logót is, fehérrel kiegészítve.

A vállalat új arculata a VADEX vadászkiállításon való kitelepüléssel debütált, teljesen új reklámeszközökkel. 2020 elején átadásra került az új honlap is, mely nemcsak a design, de a szerkezet és a tartalom tekintetében is újjászületett. Követte ezt a többi online felület is: a Facebook és Instagram oldalak, az Intranet, majd év végére a Youtube csatorna is megszépült.

Komoly szervezési munka állt a járműpark újradekorálása mögött is. A flotta új arculatba öltöztetése több szakaszban, 2019-től 2020 nyaráig tarott, mely eredményeképpen már a személyautóktól a tehergépjárműveken át a munkagépekig minden WHB-s jármű friss design-nal viheti a vállalat hírét a szélrózsa minden irányába.

 

Az egységes logó és a világító feliratok is a helyükre kerültek

A WHB Group piaci jelentőségének megfelelően impozáns megjelenést érdemelnek a telephelyek épületei is. 2020 tavaszán, a biatorbágyi irodaház óriás reklámoszlopával kezdődtek a nagyobb munkálatok. Majd miközben mind a négy irodaházban lezajlott a belső helységek dekorációs elemeinek megújítása a recepcióktól a tárgyalókig, elindultak a külső homlokzatcserék is, hogy egységes logóval és világító feliratokkal büszkélkedhessen minden létesítmény, mely a vállalat tevékenységét szolgálja.

„Hogy miért szentelünk ekkora figyelmet az arculatunknak? Egyrészt, a magyar építőipar kiemelkedő szereplőjeként fontosnak tartjuk, hogy a megjelenésünk minden szempontból és minden területen tükrözze a piacon elfoglalt helyzetünket” – nyilatkozta lapunknak Szikszai Zsanett, a WHB marketing vezetője.

„Másrészt pedig: minden cég külleme nagyon egzakt információkat hordoz annak vállalati kultúrájáról. Figyelünk minden részletre és adunk a kivitelezés színvonalára, hiszen megbízóinknak is ezzel a szemlélettel dolgozunk” – tette hozzá Szikszai Zsanett.

 

 

Galéria

Iparági hírekWEST HUNGÁRIA BAU Kft.innovációarculat

Hírlevél

Hirdetés