2024.05.20, Hétfő
Kiválasztották a döntősöket Indotek támogatásával fiatal vállalkozókat segítő programban: dedikált mentor támogatja majd őket
Főkép: freelancerblog.hu

Kiválasztották a döntősöket Indotek támogatásával fiatal vállalkozókat segítő programban: dedikált mentor támogatja majd őket

magyarepitok.hu

2021.07.05. 11:47 - Szabó Ákos

Egy, a zöld generációt megszólító képregény, egy társasjáték az áldozathibáztatás tabujáról, és egy élelmiszer-mentést támogató projekt is a finalisták közé került.

Hirdetés

Már beszámoltunk Social Impact Award programról, mely közösségépítő és üzletfejlesztési céllal jött létre. Most a támogató Indotek Group arról tájékoztat: kiválasztották a 24 indulóból a 10 döntőbe jutott csapatot.

A nemzetközi, társadalmi és környezeti témák iránt érdeklődő fiatalokat mozgósító programra, amelyet idén Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány - Impact Hub és az Indotek Group közösen szervez meg, összesen 24 pályázat érkezett be, amelyek közül a szakmai zsűri választotta ki a továbbjutó 8 projektet, ám a rendkívül sikeres pályázatok nyomán kialakult holtverseny miatt idén rendhagyó módon 10 döntőssel folytatódik a program.

A következő, 2,5 hónapon át tartó inkubációs időszak során a csapatokat dedikált mentorok támogatják majd a vállalkozói ötleteik további fejlesztésében, annak érdekében, hogy minél sikeresebb legyen azok megvalósítása.

Emellett a döntős csapatok az Impact Hub Budapest közösségi terét ingyenesen használhatják ebben az időszakban. A Social Impact Award hazai programjának végén a pályázatokat elbíráló zsűri két nyertest hirdet majd, az augusztus végén induló közönségszavazás során pedig további egy nyertesről döntenek majd, akik fejenként 1500 euró értékű támogatásban részesülnek.

 

Ezeik a projektek kerültek be a kiemelt 10 közé

A döntős projektek kiválasztása során a zsűri három főbb kritériumot vett figyelembe:

  • a társadalmi projektek hatásában rejlő potenciált,
  • a pályázatban rejlő innováció mértékét,
  • valamint a megvalósíthatóságot

A kiválasztott projektek rendkívül innovatív témákkal pályáztak az idei programba: a No Targets társasjátékot fejlesztő csapat célja, hogy megtörje az áldozathibáztatás tabuját, a Kontekt projekt egy időseknek szánt, képernyőhöz csatlakoztatható készüléket fejleszt, míg a Wellbee projekt interaktív, a klímaváltozás és a fenntarthatóság témájával is foglalkozó táborokat szervez a 10-14 éves gyerekek részére.

A pályázók között van továbbá a Női Történet Fonó projekt, amely alkotói műhelyet kínál szociálisan hátrányos helyzetű nők számára, a Carely projekt, amelynek a fő célkitűzése, hogy befogadó és biztonságos munkalehetőséget kínáljon megváltozott munkaképességű emberek számára, illetve a Redo Fashion projekt is, amely textilhulladékokat felhasználva tervez divatos kiegészítőket.

A döntősök közé jutott továbbá a Green Digital projekt is, amely egyedi, a zöld generációt megszólító képregények fejlesztésével foglalkozik, a Gardio projekt, amely a feleslegessé vált élelmiszerek hatékony újraelosztását célozza meg, az Énprojekt, amely a mentális egészséget és a karriertudatosságot hivatott támogatni és az Aranyani, amely elsődleges célkitűzése az emberek informálása a környezetvédelemről és a klímaváltozásról.

 

A társadalomnak hasznos program

„Színes pályázati anyagok érkeztek az idei Social Impact Award programba jelentkező csapatoktól, amely számomra visszaigazolja, hogy hazánkban bőven van még tér a társadalmi projektek területén, hiszen számos tehetséges fiatal várja, hogy maradandót és a társadalom szempontjából is hasznos programot alkothasson.” – mondta el Hermann Kamilla, az Indotek Group partnere a finalisták kapcsán.

Látva a beérkezett pályázati anyagokat, nagyon örültünk a sok innovatív, társadalmi hasznosságú ötletnek. A Zsűrinek nehéz feladata volt, a beadott pályázatokat elolvasva sejtettük mi is az Impact Hub csapatában, hogy nehezen hoztuk volna meg a döntést arról, hogy ki kerüljön be a nyári inkubációba. Köszönjük ezért a zsűri munkáját” -  tette hozzá Bedő Beatrix, az Impact Hub Budapest alapítója és ügyvezetője.

A Social Impact Award társadalmi és környezeti innováció témájára épülő programjában több zsűritag segítségével kerültek kiválasztásra a finalista pályázatok: idén Károlyi Antal, vállalkozó és befektető, Szalay Orsolya, az Erste Bank Social Banking vezetője, Oláh Márton, a Diófa Alapkezelő vezérigazgatója, Pethe Zsolt, a FA-SE régiós vezetője, Pólya Emese a SIA 2020 egyik győztese  és Vas Alexa Zsófia, a Low-cost Robotics senior gépészmérnöke, a SIA 2019 egyik nyertesének döntése alapján hirdették ki a 10 döntőst. A zsűri tagja továbbá Hermann Kamilla, az Indotek Group partnere, aki már hosszú évek óta támogatja a különböző társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos programok megvalósítását, a fiatalok segítése pedig kiemelten fontos a több mint két évtizede végzett munkájában.

Iparági hírekIndotek Grouptársadalmi felelősségvállalás

Hírlevél

Hirdetés