2023.06.04, Vasárnap
Vállalkozó kedvű fiatalokat támogató program mögé állt be az Indotek Group
Főkép: freelancerblog.hu

Vállalkozó kedvű fiatalokat támogató program mögé állt be az Indotek Group

magyarepitok.hu

2021.05.18. 13:41 - Gyöngyösi Klaudia

Idén az Impact Hub Hungary és az Indotek Group közösen szervezi meg a Social Impact Award elnevezésű, közösségépítő és üzletfejlesztési programot, amelynek célja, hogy cselekvésre ösztönözze azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a különböző társadalmi és környezeti témák iránt.

Hirdetés

Idén először az Indotek Grouppal közösen kerül megrendezésre a Social Impact Award elnevezésű társadalmi program, amelyet azzal a céllal hozott létre az Impact Hub Hungary, hogy mozgósítani tudják a társadalmi és környezeti témák iránt érdeklődő fiatalokat, illetve, hogy támogassák vagy ösztönözzék a társadalmi projektek elindítását a vállalkozó kedvű közösségek körében.

Az ingatlanpiaci társaság fő támogatóként segíti a harmadik alkalommal megrendezésre kerülő, nemzetközi szinten is nagy sikereket arató társadalmi programot, amelynek értelmében a programba bekerült egyének és csapatok mentorálásban is aktívan részt vesz majd a cégcsoport.

Az Impact Hub Budapest 2016 óta támogatja a társadalmi, környezeti értéket is teremtő, együttműködésre építő munkát Magyarországon.

Az Impact Hub szorosan együttműködik a Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvánnyal, amely szervezet a társadalmi vállalkozások és a közösségi irodák kultúrájának meghonosítását tűzte ki célul. A Social Impact Award-ot a Fenntartható Vállalkozásokért Alapítvány szakmai irányításával, az Impact Hub Budapest a vállalkozásfejlesztési programjainak részeként működteti.

 

Mentorok segítik majd a résztvevőket

A Social Impact Award-ra társadalmi és környezeti innováció témára épülő programokkal lehet nevezni.

A programba bekerült csapatok és egyének egy nyári inkubációs időszak során lehetőséget kapnak arra, hogy mentorok segítségével tökéletesítsék a projektjeiket, valamint, hogy széleskörű ismereteket szerezzenek a vállalkozói tevékenységgel kapcsolatban.

A több hónapos felkészülést a zsűri, majd a közönségszavazás követi, a nyertes pedig lehetőséget kap arra, hogy megismerkedjen a nemzetközi győztes projektekkel is az őszi SIA nemzetközi csúcstalálkozón.

Az Indotek Group az inkubációs folyamatot végig támogatni fogja, így az ingatlanpiaci társaság képviselői számos ponton segítik majd az innovatív, üzleti beállítottságú fiatalokat a társadalmi és környezeti üzleti ötleteik fejlesztésében.

 

A fiatalok önmegvalósítása az egyik fő cél

„Az Indotek Group évek óta támogatja a fiatal tehetségek kibontakoztatására fókuszáló társadalmi projekteket, így örömmel csatlakoztunk a Social Impact Award programhoz. A fiatalok önmegvalósítása és a képességeik kamatoztatása mindig is szerves részét képezte az általunk támogatott projekteknek, amely most egy olyan programmal egészül ki, amelynek az elsődleges célja az innovatív üzleti ötletekkel rendelkező fiatalok segítése és az általuk megálmodott koncepciók fejlesztése” – mondta Hermann Kamilla, az Indotek Group partnere.

„A Social Impact Award a legjelentősebb zászlóshajó programja az Impact Hub Budapestnek és a Fenntartható Vállalkozás Alapítványnak. Fontos a számunkra, hogy egy tőkeerős és a társadalmi ügyek iránt elhivatott partnerrel együtt valósítsuk meg ezt a nemzetközi programot. Ezért is örülünk, hogy idén ehhez a fontos programunkhoz az Indotek csatlakozott” – nyilatkozta Bedő Beatrix, az Impact Hub Budapest alapítója és pénzügyi vezetője.

„Az Indotek pénzügyi és szakmai támogatásával a fiatalok innovatív programjai még inkább előtérbe tudnak kerülni, így a közös együttműködés által minél több fiatalhoz el tud jutni a program az országban” – tette hozzá Bedő Beatrix.

További részletek a programról és a jelentkezésről az ide kattintva érhetők el.

AktuálisIndotek GroupSocial Impact AwardImpact Hub Hungary innovációKörnyezetvédelem

Hírlevél

Hirdetés