2024.04.27, Szombat

Hirdetés

EBH INVEST kivitelezésű projekt nyerte el az Év Irodája díjat két kategóriában is
Fotók: Az Év Irodája / Facebook és EBH INVEST

EBH INVEST kivitelezésű projekt nyerte el az Év Irodája díjat két kategóriában is

magyarepitok.hu

2022.04.19. 18:30 - Kolinek Nóra

Az Irányi Palota „Az Év Irodaháza” kategóriában, míg a Bánáti + Hartvig Építész Iroda „Az Év Környezettudatos Irodája” kategóriában tarolt a szakmai megmérettetésen.

Hirdetés

Idén 12. alkalommal adták át Az Év Irodája díjait egy nagyszabású dizájnkiállítással egybekötött gála keretében a Millenáris Parkban, ahol Magyarország 2021-es legjobb irodáit, irodaházait és közösségi tereit díjazta a szakmai zsűri.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy két EB HUNGARY INVEST Kft. által kivitelezett projektet jelöltek a díjra. A verseny honlapján található információk szerint mindkét épület díjat nyert.

Fotó: Az Év Irodája / Facebook

Az Irányi Palota munkálatai során a vállalat – egyebek mellett – bontási, zsaluzási, állványozási, ács-tetőfedő, bádogozási munkákat, továbbá a nyílászárók cseréjét, a szigetelést és a belsőépítészeti munkákat végezte el. Az épületet nem bontották le, hanem megtartottak mindent, ami használható és szép: gerendák, bontott téglafalak, lépcső, korlát, homlokzatok, látszó betonfelületek, fa nyílászárók eredeti minta szerinti újból gyártása. A helyiség jelenlegi bérlője a Publicis Groupe.

Fotó: EBH INVEST

A komplexumban egyebek mellett bálterem, break-out és kollaborációs terek, kávézó, élmény konyha, pince, játékterem, süket szoba, vetítőterem, workshop helyiség, mozi, teakonyhák, konferenciaterem, hencsergők, udvar, teraszok, erkélyek, rendezvényterem, tárgyalók, campus bench, galéria és kiállítóterem kapott helyet.

Erdei Z. József, az EBH INVEST ügyvezetője kiemelte: „Külön köszönöm valamennyi munkatársam és a projekt összes alvállalkozójának, beszállítójának munkáját, akik tevőlegesen részt vettek Az Év Irodaházának elkészültében.”

Fotó: EBH INVEST

Az iroda a fenntarthatóság jegyében épült

A Bánáti + Hartvig Építész Iroda belsőépítészeti munkáinak generálkivitelezése a körforgásos építészet jegyében zajlott. A renováció során feltárult felületek bontott állapotukban maradtak: a betongerendák nem kaptak borítást, a nyers téglafalakra nem került festék. Ez amellett, hogy a fenntartható építészet elveit követi, az épület történetébe is betekintést enged, valamint karakteres esztétikát is teremt.

Több, bontásra került építőelemet – akár eltérő funkció szerint – visszaépítettek az épületbe. Így kevesebb új építőanyag felhasználására volt szükség. A külső nyílászárók azonban már nem feleltek meg az energiahatékony szigetelés elvárásainak, ezért ki kellett cserélni őket.

Az Év Irodája / Facebook

Erdei Z. József szerint az építész iroda új székhelyének kialakításakor az volt az egyik legnagyobb kihívás, hogy a korábbi épületből egy nem szokványos, az industrial látvány-kialakítások között is sok egyedi megoldást tartalmazó formavilágot kellett megalkotni.

Fotó: EBH INVEST

A teljes díjazotti lista itt olvasható:

  • Az Év Környezettudatos Irodája a Bánáti + Hartvig Építész Iroda lett – Kivitelező: EBH INVEST
  • Az Év Irodaháza az Irányi Palota lett – Kivitelező: EBH INVEST
  • Az Év Irodája 2021 valamint az Év Közönségdíjas Irodája 2021 díjat is a thyssenkrupp Components Technology Hungary vihette idén haza
  • Az Év Irodája Kisvállalati díjat a Trenkwalder Hungary irodája nyerte meg
  • Az Év Irodája Nagyvállalati díj a Bayer Hungaria Consumer Health kezébe került
  • Az Év Irodája különdíjat a Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. nyerte el
  • Az Év Irodája Design díjat a Shapr3D terei nyerték meg
  • Az Év Irodája Szakmai díjat a Nowy Styl vihette haza
  • Az Év Közösségi Irodája díjat a Kastner Budapest nyerte meg
  • Az Év Közösségi Tere díj a PortusHome polcára került
  • Az Év Belsőépítész cége a MadiLancos Studio lett
Iparági hírekEBH INVESTirodaépítésirodafelújítás

Hírlevél

Hirdetés